All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

PREDICTION OF TIME-TEMPERATURE HISTORY OF SELECTED FOOD INPUT INTO THE REFRIGERATED DISPLAY CABINET

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F07%3A8P006200" target="_blank" >RIV/00027022:_____/07:8P006200 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    PREDICTION OF TIME-TEMPERATURE HISTORY OF SELECTED FOOD INPUT INTO THE REFRIGERATED DISPLAY CABINET

  • Original language description

    Recently the surface heat transfer coefficient (SHTC) versus temperature difference delta T correlations have been extracted from experiments with plastic cups filled with metal models of foods input into the refrigerated display cabinet, Hoke et al. (2007). These correlations have been applied for numerical prediction of time-temperature histories of model food ? fresh cheese known as a quark. Experimental verification of calculated predictions was made. The cups filled with quark have been input intorefrigerated display cabinets. The cups, geometry and arrangement of experiment used were identical as that used for prediction of correlations of heat transfer coefficients. Three sizes of cups and three arrangements of layers of cups have been studied(cup standing alone on the floor of display cabinet, one layer of cups, three layers of cups eventually two layers of cups). Surrounding cups are tempered on the room temperature or on the temperature of the air in the display cabinet. Th

  • Czech name

    Predikce časového průběhu teploty vybraných potravin umístěných do chlazené obchodní vitríny

  • Czech description

    Nedávno byly určeny závislosti součinitele přestupu tepla (SHTC) mezi prostředím obchodní vitríny a modely plastických kelímků vloženými do vitríny v otepleném stavu, Hoke et al (2007). Tyto závislosti byly aplikovány pro numerické výpočty časových průběhů teplot modelové potraviny - měkkého tvarohu. Bylo provedeno experimentální ověření výpočtů. Kelímky naplněné tvarohem byly vloženy do prostředí vitríny v různých uspořádáních okolí. Tato uspořádání byla shodná s tím, za nichž probíhalo stanovení korelací mezi SHTC a rozdílem teplot objektu a prostředí. Tři velikosti kelímků a tři uspořádání vrstvy byly zahrnuty do studie (kelímek samostatně stojící na regálu, jedna vrstva kelímků, dvě a tři vrstvy kelímků). Okolí měřeného kelímku s tvarohem tvořily tytéž kelímky naplněné vodou a ty byly buď ohřáty na teplotu místnosti nebo byly vychlazeny na teplotu vzduchu ve vitríně před vložením do vitríny. Byly porovnány vypočtené a naměřené časové průběhy teplot tvarohu v kelímku. Dobrá shoda vý

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Proceedings of International congress of refrigeration CD-ROM

  • ISBN

    978-2-913149-59-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    12

  • Pages from-to

    1-12

  • Publisher name

    Chinese Association of Refrigeration and International Institute of Refrigeration

  • Place of publication

    Bejing

  • Event location

    Bejing

  • Event date

    Jan 1, 2007

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article