Nutritional evaluation of malts, made from cereals and pseudocereals
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F11%3A00000245" target="_blank" >RIV/00027022:_____/11:00000245 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60193697:_____/11:#0000639
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nutriční hodnocení sladů z obilovin a pseudoobilovin
Original language description
Byly provedeny nutriční analýzy sedmi druhů ječných sladů (diastatického,mnichovského, plzeňského, karamelového, tmavého karamelového, barvícího), žitného, 3 druhů pšeničného (pšeničný, diastatický, karamelový) a 3 druhů pohankového (diastatický, hvozděný při 105°C a karamelového) sladu. Byla stanovena i antioxidační aktivita sladů metodou DPPH+ a FRAP a obsah celkových polyfenolů. Analyzované slady budou využity ve spolupráci s pekárenským závodem pro zlepšení nutričních, senzorických a texturních vlastností chleba a pečiva. Klíčová slova: slady, nutriční hodnocení, antioxidační aktivita, celkové polyfenoly
Czech name
Nutriční hodnocení sladů z obilovin a pseudoobilovin
Czech description
Byly provedeny nutriční analýzy sedmi druhů ječných sladů (diastatického,mnichovského, plzeňského, karamelového, tmavého karamelového, barvícího), žitného, 3 druhů pšeničného (pšeničný, diastatický, karamelový) a 3 druhů pohankového (diastatický, hvozděný při 105°C a karamelového) sladu. Byla stanovena i antioxidační aktivita sladů metodou DPPH+ a FRAP a obsah celkových polyfenolů. Analyzované slady budou využity ve spolupráci s pekárenským závodem pro zlepšení nutričních, senzorických a texturních vlastností chleba a pečiva. Klíčová slova: slady, nutriční hodnocení, antioxidační aktivita, celkové polyfenoly
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: New processes of production of functional cereal and dairy foods and functional beverages with content of bioactive ingredients from selected vegetable and animal agricultural commodities and with probiotics and procedures for their quality estimation.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
N
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
133-136
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—