The preparation and characterization of polyclonal antibodies against nuts.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F15%3A%230000034" target="_blank" >RIV/00027022:_____/15:#0000034 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://is.mendelu.cz/dok_server/" target="_blank" >https://is.mendelu.cz/dok_server/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Příprava a charakterizace polyklonálních protilátek proti ořechům
Original language description
Sborník XLI. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin Mendelova univerzita, Brno 2015, ISBN 978-80-7509-220-5 (str. 281-288) Byla připravena směs extraktů bílkovin z čerstvých a pražených vlašských ořechů, lískových ořechů, mandlí a pistácií určená na imunizaci králíků s cílem získat polyklonálníprotilátky proti ořechům. Bylo získáno 6 králičích sér, ze kterých byly izolovány IgG frakce, které byly následně značeny biotinem. V sendvičovém uspořádání s využitím biotinylovaných protilátek a konjugátu streptavidin-peroxidázy na detekci bílkovin ořechů byla testována specifita a křížová reaktivita protilátek. Bylo zjištěno, že vybrané protilátky jsou schopné detekovat čerstvé i pražené vlašské ořechy, mandle, lískové ořechy, pistácie, para ořechy, pekanové a makadamské ořechy. Nebyla nalezena křížová reaktivita sledovaných protilátek s arašídami, běžnými pekařskými surovinami, bezlepkovými cereáliemi, sójou, masem, ovocem. Testované polyklonální protilátky jsou použitelné na detekci bílkovin ořechů v potravinách.
Czech name
Příprava a charakterizace polyklonálních protilátek proti ořechům
Czech description
Sborník XLI. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin Mendelova univerzita, Brno 2015, ISBN 978-80-7509-220-5 (str. 281-288) Byla připravena směs extraktů bílkovin z čerstvých a pražených vlašských ořechů, lískových ořechů, mandlí a pistácií určená na imunizaci králíků s cílem získat polyklonálníprotilátky proti ořechům. Bylo získáno 6 králičích sér, ze kterých byly izolovány IgG frakce, které byly následně značeny biotinem. V sendvičovém uspořádání s využitím biotinylovaných protilátek a konjugátu streptavidin-peroxidázy na detekci bílkovin ořechů byla testována specifita a křížová reaktivita protilátek. Bylo zjištěno, že vybrané protilátky jsou schopné detekovat čerstvé i pražené vlašské ořechy, mandle, lískové ořechy, pistácie, para ořechy, pekanové a makadamské ořechy. Nebyla nalezena křížová reaktivita sledovaných protilátek s arašídami, běžnými pekařskými surovinami, bezlepkovými cereáliemi, sójou, masem, ovocem. Testované polyklonální protilátky jsou použitelné na detekci bílkovin ořechů v potravinách.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TA03010625" target="_blank" >TA03010625: New materials and technologies for development of multiplex test for complex diagnostics in medicine and food allergens detection</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů