All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The preparation and characterization of polyclonal antibodies against nuts.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F15%3A%230000034" target="_blank" >RIV/00027022:_____/15:#0000034 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://is.mendelu.cz/dok_server/" target="_blank" >https://is.mendelu.cz/dok_server/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Příprava a charakterizace polyklonálních protilátek proti ořechům

  • Original language description

    Sborník XLI. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin Mendelova univerzita, Brno 2015, ISBN 978-80-7509-220-5 (str. 281-288) Byla připravena směs extraktů bílkovin z čerstvých a pražených vlašských ořechů, lískových ořechů, mandlí a pistácií určená na imunizaci králíků s cílem získat polyklonálníprotilátky proti ořechům. Bylo získáno 6 králičích sér, ze kterých byly izolovány IgG frakce, které byly následně značeny biotinem. V sendvičovém uspořádání s využitím biotinylovaných protilátek a konjugátu streptavidin-peroxidázy na detekci bílkovin ořechů byla testována specifita a křížová reaktivita protilátek. Bylo zjištěno, že vybrané protilátky jsou schopné detekovat čerstvé i pražené vlašské ořechy, mandle, lískové ořechy, pistácie, para ořechy, pekanové a makadamské ořechy. Nebyla nalezena křížová reaktivita sledovaných protilátek s arašídami, běžnými pekařskými surovinami, bezlepkovými cereáliemi, sójou, masem, ovocem. Testované polyklonální protilátky jsou použitelné na detekci bílkovin ořechů v potravinách.

  • Czech name

    Příprava a charakterizace polyklonálních protilátek proti ořechům

  • Czech description

    Sborník XLI. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin Mendelova univerzita, Brno 2015, ISBN 978-80-7509-220-5 (str. 281-288) Byla připravena směs extraktů bílkovin z čerstvých a pražených vlašských ořechů, lískových ořechů, mandlí a pistácií určená na imunizaci králíků s cílem získat polyklonálníprotilátky proti ořechům. Bylo získáno 6 králičích sér, ze kterých byly izolovány IgG frakce, které byly následně značeny biotinem. V sendvičovém uspořádání s využitím biotinylovaných protilátek a konjugátu streptavidin-peroxidázy na detekci bílkovin ořechů byla testována specifita a křížová reaktivita protilátek. Bylo zjištěno, že vybrané protilátky jsou schopné detekovat čerstvé i pražené vlašské ořechy, mandle, lískové ořechy, pistácie, para ořechy, pekanové a makadamské ořechy. Nebyla nalezena křížová reaktivita sledovaných protilátek s arašídami, běžnými pekařskými surovinami, bezlepkovými cereáliemi, sójou, masem, ovocem. Testované polyklonální protilátky jsou použitelné na detekci bílkovin ořechů v potravinách.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TA03010625" target="_blank" >TA03010625: New materials and technologies for development of multiplex test for complex diagnostics in medicine and food allergens detection</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů