All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

A method of treating fruit and vegetable juices with high pressure using a synergistic effect of peracetic acid, to reduce microbial contamination of spores of sporulating microorganisms

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F18%3AN0000034" target="_blank" >RIV/00027022:_____/18:N0000034 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://isdv.upv.cz/webapp/!resdb.pta.frm" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/webapp/!resdb.pta.frm</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Způsob ošetření šťáv z ovoce a zeleniny vysokým tlakem s využitím synergického účinku kyseliny peroxyoctové, pro snížení mikrobiální kontaminace spor sporulujících mikroorganizmů

  • Original language description

    Způsob ošetření šťáv z ovoce a zeleniny vysokým tlakem, s využitím synergického účinku kyseliny peroxyoctové, pro snížení mikrobiální kontaminace spor sporulujících mikroorganizmů spočívá v tom, že se kyselina peroxyoctová v koncentraci 0,001 až 0,05 % přidá do šťáv, pyré, smoothie a podobných výrobků o pH = 3,5 až 7 před ošetřením vysokým tlakem, naplní se do vhodného obalu, následně se obal uzavře, vloží se do tlakovací komory, zalije se vodou, komora se uzavře a dojde k ošetření vysokým tlakem 200 až 800 MPa s dobou výdrže 1 až 30 minut, přičemž po ošetření se produkt skladuje při teplotě 4 až 15 °C.

  • Czech name

    Způsob ošetření šťáv z ovoce a zeleniny vysokým tlakem s využitím synergického účinku kyseliny peroxyoctové, pro snížení mikrobiální kontaminace spor sporulujících mikroorganizmů

  • Czech description

    Způsob ošetření šťáv z ovoce a zeleniny vysokým tlakem, s využitím synergického účinku kyseliny peroxyoctové, pro snížení mikrobiální kontaminace spor sporulujících mikroorganizmů spočívá v tom, že se kyselina peroxyoctová v koncentraci 0,001 až 0,05 % přidá do šťáv, pyré, smoothie a podobných výrobků o pH = 3,5 až 7 před ošetřením vysokým tlakem, naplní se do vhodného obalu, následně se obal uzavře, vloží se do tlakovací komory, zalije se vodou, komora se uzavře a dojde k ošetření vysokým tlakem 200 až 800 MPa s dobou výdrže 1 až 30 minut, přičemž po ošetření se produkt skladuje při teplotě 4 až 15 °C.

Classification

  • Type

    P - Patent

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    307651

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

    Dec 19, 2018

  • Owner name

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    O - Doposud nevyužívaný výsledek