All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Fruit and vegetable ingredients for yogurt with herbs

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F18%3AN0000056" target="_blank" >RIV/00027022:_____/18:N0000056 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ovocné a zeleninové složky do jogurtu s přídavkem bylin

  • Original language description

    Funkční vzorek ovocných a ovocno-zeleninových/zeleninovo-ovocných složek do jogurtu byl připraven s přídavkem homogenátů bylin. Byliny byly v syrovém stavu homogenizovány, upraveny přídavkem kyseliny askorbové a ošetřeny vysokým tlakem. Dalšími surovinami pro výrobu jsou ovoce, vybrané druhy zeleniny, cukr, škrob a kyselina citronová. Přídavkem homogenátů bylin jsou ovocno-zeleninové složky do jogurtu a tím i výsledný ochucený jogurt, jiné mléčné výrobky nebo jiné i fermentované výrobky z rostlinných surovin jako alternativy mléčných výrobků obohaceny o řadu aromatických látek, látek s antioxidačním působením včetně kyseliny askorbové a dalších bioaktivních sloučenin.

  • Czech name

    Ovocné a zeleninové složky do jogurtu s přídavkem bylin

  • Czech description

    Funkční vzorek ovocných a ovocno-zeleninových/zeleninovo-ovocných složek do jogurtu byl připraven s přídavkem homogenátů bylin. Byliny byly v syrovém stavu homogenizovány, upraveny přídavkem kyseliny askorbové a ošetřeny vysokým tlakem. Dalšími surovinami pro výrobu jsou ovoce, vybrané druhy zeleniny, cukr, škrob a kyselina citronová. Přídavkem homogenátů bylin jsou ovocno-zeleninové složky do jogurtu a tím i výsledný ochucený jogurt, jiné mléčné výrobky nebo jiné i fermentované výrobky z rostlinných surovin jako alternativy mléčných výrobků obohaceny o řadu aromatických látek, látek s antioxidačním působením včetně kyseliny askorbové a dalších bioaktivních sloučenin.

Classification

  • Type

    G<sub>funk</sub> - Functional sample

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510160" target="_blank" >QJ1510160: New technologies of the gaining of bioactive compounds from medicinal and aromatic plants as a sources of active substances of botanical pesticides and food supplements.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    DFV Ovocné a zeleninové složky do jogurtu

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Základní suroviny představuje tepelně ošetřený ovocný protlak, kusové ovoce nebo homogenizovaná vařená či dušená zelenina. Ovocná/zeleninová surovina se smíchá s polovinou dávky cukru a zahřeje se k varu, poté se přidá kyselina citronová, homogenát bylin a dávka škrobu rozmíchaná ve zbytku cukru. Po rozpuštění cukru a opětovném zahřátí na teplotu mazovatění škrobu se horká směs plní do sklenic (horký rozliv). Pokud místo homogenátu bylin použijeme šťávu z bylin nebo tinkturu (lihový extrakt), dávkuje se do směsi na konci tepelného zpracování, aby nedošlo ke ztrátám aromatických látek.

  • Economical parameters

    Spoluřešitelská firma Ing. Pavel Cvrček, s.r.o. se podílela v rámci řešení projektu na ověřování funkčních vzorků a nových technologií výroby, zároveň propagovala projekt a jeho praktické výstupy na různých akcích, čímž se dostala více do povědomí lidí a prodejců. Podle kvalifikovaného odhadu vedení firmy se díky řešení projektu a jeho výstupům již v průběhu řešení projektu tržby zvýšily v průměru o 1%, což za dobu řešení projektu 4 roky může činit při ročním obratu firmy 10 mil. Kč částku 400 tis. Kč.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    00027022

  • Owner name

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Web page