Sorghum and oilseed drink without milk and gluten
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F21%3A1071" target="_blank" >RIV/00027022:_____/21:1071 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nápoj z čiroku a olejnatých semen bez mléka a lepku
Original language description
Nápoj z čiroku a olejnatých semen má rozšířit sortiment výrobků určených pro osoby s nesnášenlivostí laktózy a s alergií na bílkoviny mléka. Konzumovat jej mohou i osoby dodržující vegetariánské stravování nebo i běžní spotřebitelé. Nápoj je připravován z přirozeně bezlepkových surovin , proto je určen i pro pacienty s celiakií nebo jinou nesnášenlivostí lepku.Byly připraveny různé varianty nápoje z čiroku a olejnatých semen v celkové navážce 60 -100 g, podíl olejnatých semen ve směsi se pohyboval v rozmezí 10 - 40 %. V závislosti na celkové dávce suroviny a podílu olejnatých semen se mění viskozita nápoje. Bylo ověřeno chování nápoje z čiroku a mandlí (podíl 33,3 %) při teplotě nutné k pasteraci nebo sterilaci v autoklávu. Nápoj z 75 % čiroku a 25 % neloupaných mandlí byl připraven na ochutnávku na Gluten free Prague Expo 5. 9. 2020 na výstavišti v Praze Letňanech.
Czech name
Nápoj z čiroku a olejnatých semen bez mléka a lepku
Czech description
Nápoj z čiroku a olejnatých semen má rozšířit sortiment výrobků určených pro osoby s nesnášenlivostí laktózy a s alergií na bílkoviny mléka. Konzumovat jej mohou i osoby dodržující vegetariánské stravování nebo i běžní spotřebitelé. Nápoj je připravován z přirozeně bezlepkových surovin , proto je určen i pro pacienty s celiakií nebo jinou nesnášenlivostí lepku.Byly připraveny různé varianty nápoje z čiroku a olejnatých semen v celkové navážce 60 -100 g, podíl olejnatých semen ve směsi se pohyboval v rozmezí 10 - 40 %. V závislosti na celkové dávce suroviny a podílu olejnatých semen se mění viskozita nápoje. Bylo ověřeno chování nápoje z čiroku a mandlí (podíl 33,3 %) při teplotě nutné k pasteraci nebo sterilaci v autoklávu. Nápoj z 75 % čiroku a 25 % neloupaných mandlí byl připraven na ochutnávku na Gluten free Prague Expo 5. 9. 2020 na výstavišti v Praze Letňanech.
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
1071
Numerical identification
—
Technical parameters
receptura a technologický postup
Economical parameters
možné poplatky za licenci
Application category by cost
—
Owner IČO
00027022
Owner name
´VÚPP
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
O - Doposud nevyužívaný výsledek
Licence fee requirement
—
Web page
—