Beer and beer-based beverage contain lignans
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F21%3A1107" target="_blank" >RIV/00027022:_____/21:1107 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/86652079:_____/21:00542129 RIV/62156489:43510/21:43918058
Result on the web
<a href="https://doi.org/10.1007/s13197-020-04570-8" target="_blank" >https://doi.org/10.1007/s13197-020-04570-8</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/s13197-020-04570-8" target="_blank" >10.1007/s13197-020-04570-8</a>
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Beer and beer-based beverage contain lignans
Original language description
Lignany jsou členy široké skupiny rostlinných fenolů, které mohou pozitivně ovlivnit lidské zdraví. Vyskytují se v zanedbatelném množství ve zpracovaných potravinách, jako je ležácké pivo. Cílem této práce bylo využít vysoké hladiny lignanů v sucích smrků (Picea abies) ke zvýšení obsahu lignanů v pivu, aniž by to negativně ovlivnilo přirozenou chuť a aroma. Přídavkem lignanů, ve formě smrkových suků nebo různých extraktů ze smrkových suků během vaření mladiny, bylo vyrobeno pivo a nápoje na bázi piva s obsahem lignanů v rozmezí od 34 do 174 mg / l.
Czech name
Beer and beer-based beverage contain lignans
Czech description
Lignany jsou členy široké skupiny rostlinných fenolů, které mohou pozitivně ovlivnit lidské zdraví. Vyskytují se v zanedbatelném množství ve zpracovaných potravinách, jako je ležácké pivo. Cílem této práce bylo využít vysoké hladiny lignanů v sucích smrků (Picea abies) ke zvýšení obsahu lignanů v pivu, aniž by to negativně ovlivnilo přirozenou chuť a aroma. Přídavkem lignanů, ve formě smrkových suků nebo různých extraktů ze smrkových suků během vaření mladiny, bylo vyrobeno pivo a nápoje na bázi piva s obsahem lignanů v rozmezí od 34 do 174 mg / l.
Classification
Type
J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Journal of Food Science and Technology
ISSN
0022-1155
e-ISSN
0975-8402
Volume of the periodical
58
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
US - UNITED STATES
Number of pages
5
Pages from-to
581-585
UT code for WoS article
000541201300001
EID of the result in the Scopus database
—