All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Biochemical characterization of lactobacilli from wild and domestic pigs and the influence of feed mixtures on their growth

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3A1207" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:1207 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.vupt.cz/storage/app/media/Avanti/sbornik_2021.pdf" target="_blank" >https://www.vupt.cz/storage/app/media/Avanti/sbornik_2021.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Biochemická charakterizace laktobacilů z divokých a domácích prasat a vliv krmných směsí na jejich růst

  • Original language description

    Cílem studie bylo otestovat biochemické charakteristiky vybraných kmenů laktobacilů pomocí API testů a sledovat jejich růst v prostředí 6 různých kompletních krmných směsí pro odstavená selata. Testovány byly kmeny Lactobacillus amylovorus, Limosilactobacillus mucosae a Lim. reuteri, izolované z gastrointestinálního traktu divokých a domácích prasat. Fermentační a enzymové profily byly stanoveny celkem u 30 kmenů. Největší shodu v profilech utilizovaných substrátů vykazoval druh L. amylovorus, naopak největší variabilita v utilizaci substrátů byla pozorována u druhu Lim. reuteri. Z 9 kmenů L. amylovorus s prokázanou produkcí α-galaktosidázy byla pouze u 8 kmenů potvrzena přítomnost genu melA prostřednictvím celogenomového sekvenování. Na základě statistické analýzy nebyl prokázán vliv jednotlivých krmných směsí na růst testovaných kmenů, druhová závislost růstu laktobacilů v prostředí krmných směsí prokázána byla.

  • Czech name

    Biochemická charakterizace laktobacilů z divokých a domácích prasat a vliv krmných směsí na jejich růst

  • Czech description

    Cílem studie bylo otestovat biochemické charakteristiky vybraných kmenů laktobacilů pomocí API testů a sledovat jejich růst v prostředí 6 různých kompletních krmných směsí pro odstavená selata. Testovány byly kmeny Lactobacillus amylovorus, Limosilactobacillus mucosae a Lim. reuteri, izolované z gastrointestinálního traktu divokých a domácích prasat. Fermentační a enzymové profily byly stanoveny celkem u 30 kmenů. Největší shodu v profilech utilizovaných substrátů vykazoval druh L. amylovorus, naopak největší variabilita v utilizaci substrátů byla pozorována u druhu Lim. reuteri. Z 9 kmenů L. amylovorus s prokázanou produkcí α-galaktosidázy byla pouze u 8 kmenů potvrzena přítomnost genu melA prostřednictvím celogenomového sekvenování. Na základě statistické analýzy nebyl prokázán vliv jednotlivých krmných směsí na růst testovaných kmenů, druhová závislost růstu laktobacilů v prostředí krmných směsí prokázána byla.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910351" target="_blank" >QK1910351: Wild boar and domestic pigs as a source of probiotic cultures and the influence of technological processes of preparation and synbiotic feed composition on its effectiveness and functionality</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů