Biochemical characterization of lactobacilli from wild and domestic pigs and the influence of feed mixtures on their growth
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3A1207" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:1207 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vupt.cz/storage/app/media/Avanti/sbornik_2021.pdf" target="_blank" >https://www.vupt.cz/storage/app/media/Avanti/sbornik_2021.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Biochemická charakterizace laktobacilů z divokých a domácích prasat a vliv krmných směsí na jejich růst
Original language description
Cílem studie bylo otestovat biochemické charakteristiky vybraných kmenů laktobacilů pomocí API testů a sledovat jejich růst v prostředí 6 různých kompletních krmných směsí pro odstavená selata. Testovány byly kmeny Lactobacillus amylovorus, Limosilactobacillus mucosae a Lim. reuteri, izolované z gastrointestinálního traktu divokých a domácích prasat. Fermentační a enzymové profily byly stanoveny celkem u 30 kmenů. Největší shodu v profilech utilizovaných substrátů vykazoval druh L. amylovorus, naopak největší variabilita v utilizaci substrátů byla pozorována u druhu Lim. reuteri. Z 9 kmenů L. amylovorus s prokázanou produkcí α-galaktosidázy byla pouze u 8 kmenů potvrzena přítomnost genu melA prostřednictvím celogenomového sekvenování. Na základě statistické analýzy nebyl prokázán vliv jednotlivých krmných směsí na růst testovaných kmenů, druhová závislost růstu laktobacilů v prostředí krmných směsí prokázána byla.
Czech name
Biochemická charakterizace laktobacilů z divokých a domácích prasat a vliv krmných směsí na jejich růst
Czech description
Cílem studie bylo otestovat biochemické charakteristiky vybraných kmenů laktobacilů pomocí API testů a sledovat jejich růst v prostředí 6 různých kompletních krmných směsí pro odstavená selata. Testovány byly kmeny Lactobacillus amylovorus, Limosilactobacillus mucosae a Lim. reuteri, izolované z gastrointestinálního traktu divokých a domácích prasat. Fermentační a enzymové profily byly stanoveny celkem u 30 kmenů. Největší shodu v profilech utilizovaných substrátů vykazoval druh L. amylovorus, naopak největší variabilita v utilizaci substrátů byla pozorována u druhu Lim. reuteri. Z 9 kmenů L. amylovorus s prokázanou produkcí α-galaktosidázy byla pouze u 8 kmenů potvrzena přítomnost genu melA prostřednictvím celogenomového sekvenování. Na základě statistické analýzy nebyl prokázán vliv jednotlivých krmných směsí na růst testovaných kmenů, druhová závislost růstu laktobacilů v prostředí krmných směsí prokázána byla.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910351" target="_blank" >QK1910351: Wild boar and domestic pigs as a source of probiotic cultures and the influence of technological processes of preparation and synbiotic feed composition on its effectiveness and functionality</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů