All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Delicate gluten-free coconut pastry with the addition of legumes and wholemeal flour from foxtail millet.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000022" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000022 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Jemné bezlepkové kokosové pečivo s přídavky luštěnin a celozrnnou moukou z béru italského

  • Original language description

    Jemné bezlepkové kokosové pečivo je založeno na využití rýžové a čirokové mouky, která je doplněna přídavkem celozrnné mouky z béru a ovesných vloček jako zdrojů vlákniny. Takto připravené pečivo bylo dále reformulováno s cílem zvýšit obsah bílkovin, které mohou být v bezlepkovém pečivu deficitní. Nahrazován byl podíl ovesných vloček nebo čirokové mouky. Ovesné vločky v bezlepkovém pečivu musí pocházet z bezpečného zdroje, který vylučuje případnou kontaminaci lepkem při sklizní a zpracování. Čiroková mouka je poměrně pískovitá a hůře udržuje potřebnou soudržnost a texturu produktu. Přidávané luštěninové mouky napomáhají mimo jiné i zjemnění textury a lepší zpracovatelnosti těsta.

  • Czech name

    Jemné bezlepkové kokosové pečivo s přídavky luštěnin a celozrnnou moukou z béru italského

  • Czech description

Classification

  • Type

    G<sub>funk</sub> - Functional sample

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LM2023064" target="_blank" >LM2023064: Infrastructure for Promoting Metrology in Food and Nutrition in the Czech Republic</a><br>

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    2-23

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Připravené jemné kokosové pečivo s celozrnnou bérovou moukou je určeno pro osoby s intolerancí lepku, ale může být konzumováno i osobami bez zdravotních omezení. Pečivo v receptuře neobsahuje jako samostatnou složku škrob a naopak je doplněno o obsah bílkovin na/nad hladinu obvyklou u pšeničných výrobků, kde se obsah bílkovin pohybuje většinou v rozmezí 7-8 %. Receptury jsou využitelné pro domácí přípravu pečiva, pro malé řemeslné pekárny a vybrané varianty i pro větší výrobce.

  • Economical parameters

    Výsledek je připraven pro případného zájemce o výrobu.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    00027022

  • Owner name

    Výzkumný ústav potravinářský,v.v.i.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    O - Doposud nevyužívaný výsledek

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page

    není zveřejněno na webu