Pascalized homogenates of herbs as a non traditional food ingredient
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000036" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000036 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Paskalizované homogenáty bylin jako netradiční složka potravin
Original language description
Sborník z konference AKTUÁLNÍ ASPEKTY PĚSTOVÁNÍ, ZPRACOVÁNÍ A VYUŽITÍ LÉČIVÝCH, AROMATICKÝCH A KOŘENINOVÝCH ROSTLIN 6.9. 2023 , ČZU, Praha - Suchdol. Abstrakt Byliny a koření provází lidstvo po staletí. Čerstvé byliny je možné používat jen v omezeném časovém úseku, pak je nutné rostlinný materiál konzervovat sušením apod. Byla vyzkoušena a ověřena metoda vysokotlaké pasterace (paskalizace), která v kombinaci s chladírenským skladováním umožňuje využití syrové rostlinné biomasy se zachováním maximálního množství aromatických i chuťových látek a se zachováním aktivity enzymů. Na trh byly uvedeny cukrovinky i další potraviny s přídavkem bylinných homogenátů nebo potraviny z těchto homogenátů vyrobené.
Czech name
Paskalizované homogenáty bylin jako netradiční složka potravin
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů