Workshop "How to Ferment Vegetables"
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000062" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000062 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Workshop „Jak na kvašení zeleniny“
Original language description
Principem přípravy fermentovaných, v tomto případě kysaných, potravin je vytvoření podmínek, za kterých budou bakterie mléčného kvašení přeměňovat dostupné cukry zejména na kyselinu mléčnou, někdy octovou a několik dalších (propionová, máselná …). Není to vše, co vzniká během fermentace, ale organické kyseliny jsou to, čeho si hlavně všimneme. Správně fermentovaná potravina chutná nakysle až výrazně kysele. Důležitou podmínkou úspěšné fermentace je přítomnost těch správných bakterií, něco z čeho budou moci žít (cukry) a vhodné podmínky které potlačí aktivitu konkurentů a pomohou se rozmnožit kýženým okyselovačům. Těmito podmínkami je velmi malý nebo nulový obsah kyslíku v prostředí a vhodný obsah soli (NaCl).
Czech name
Workshop „Jak na kvašení zeleniny“
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů