All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Workshop "How to Ferment Vegetables"

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000062" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000062 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Workshop „Jak na kvašení zeleniny“

  • Original language description

    Principem přípravy fermentovaných, v tomto případě kysaných, potravin je vytvoření podmínek, za kterých budou bakterie mléčného kvašení přeměňovat dostupné cukry zejména na kyselinu mléčnou, někdy octovou a několik dalších (propionová, máselná …). Není to vše, co vzniká během fermentace, ale organické kyseliny jsou to, čeho si hlavně všimneme. Správně fermentovaná potravina chutná nakysle až výrazně kysele. Důležitou podmínkou úspěšné fermentace je přítomnost těch správných bakterií, něco z čeho budou moci žít (cukry) a vhodné podmínky které potlačí aktivitu konkurentů a pomohou se rozmnožit kýženým okyselovačům. Těmito podmínkami je velmi malý nebo nulový obsah kyslíku v prostředí a vhodný obsah soli (NaCl).

  • Czech name

    Workshop „Jak na kvašení zeleniny“

  • Czech description

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů