All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Presentation of the intitute at Czech Food Expo 2024

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F24%3AN0000040" target="_blank" >RIV/00027022:_____/24:N0000040 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Prezentace ústavu na výstavě Czech Food Expo 2024

  • Original language description

    Na mezinárodní výstavě Czech Food Expo, 9. - 12. 5. 2024, Výstaviště České Budějovice v rámci stánku ministerstva zemědělství byly prezentovány hlavní aktivity ústavu. Zástupci prezentovali výzkumné aktivity ústavu směrem k výrobcům, odborné a laické veřejnosti. Prezentace byla zaměřena především na poradenství v oblasti kvality a bezpečnosti potravin a správné výživy. Pro děti a dospělé byly připraveny krátké kvízy v poznávání obilovin, pseudoobilovin a luštěnin, výběr vhodných potravin pro denní jídelníček a otázky z oblasti správného stravování. Zájemcům byly poskytnuty letáky se stručnými informacemi o jednotlivých nutričních faktorech např. o soli, sacharidech a cukrech, vláknině, jedlém hmyzu. Návštěvníci se zvláště zajímali o možnosti fermentace zeleniny, probiotika a prebiotika. Odborné veřejnosti byly nabízeny služby v oblasti analytické chemie, stanovení výživových údajů a potravinových alergenů ve zkušební akreditované laboratoři. Od jednotlivých firem byly získány vzorky na stanovení lepku v rámci databáze Potraviny bez lepku.

  • Czech name

    Prezentace ústavu na výstavě Czech Food Expo 2024

  • Czech description

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů