Presentation of the intitute at Czech Food Expo 2024
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F24%3AN0000040" target="_blank" >RIV/00027022:_____/24:N0000040 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Prezentace ústavu na výstavě Czech Food Expo 2024
Original language description
Na mezinárodní výstavě Czech Food Expo, 9. - 12. 5. 2024, Výstaviště České Budějovice v rámci stánku ministerstva zemědělství byly prezentovány hlavní aktivity ústavu. Zástupci prezentovali výzkumné aktivity ústavu směrem k výrobcům, odborné a laické veřejnosti. Prezentace byla zaměřena především na poradenství v oblasti kvality a bezpečnosti potravin a správné výživy. Pro děti a dospělé byly připraveny krátké kvízy v poznávání obilovin, pseudoobilovin a luštěnin, výběr vhodných potravin pro denní jídelníček a otázky z oblasti správného stravování. Zájemcům byly poskytnuty letáky se stručnými informacemi o jednotlivých nutričních faktorech např. o soli, sacharidech a cukrech, vláknině, jedlém hmyzu. Návštěvníci se zvláště zajímali o možnosti fermentace zeleniny, probiotika a prebiotika. Odborné veřejnosti byly nabízeny služby v oblasti analytické chemie, stanovení výživových údajů a potravinových alergenů ve zkušební akreditované laboratoři. Od jednotlivých firem byly získány vzorky na stanovení lepku v rámci databáze Potraviny bez lepku.
Czech name
Prezentace ústavu na výstavě Czech Food Expo 2024
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů