The science on the plate
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F24%3AN0000068" target="_blank" >RIV/00027022:_____/24:N0000068 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Věda na talíři
Original language description
Aktivita byla zaměřena na žáky druhého stupně základní školy. Cílem bylo prezentovat vědu o potravinách jako téma propojené s každodenním životem. Aktivity zahrnovaly přednášky na téma – zemědělství a potravinářství jako součást potravních vztahů (potravní vztahy bylo téma probírané v biologii). Další aktivitou byl workshop na téma senzorická analýza spojený s ochutnávkou. V rámci přednášky na téma nakládání s informace a vyhledávání relevantních informací byli žáci požádáni o zpracování zvoleného tématu do formy vědeckého zápisu. Aktivita proběhla ve spolupráci s pedagogy v šestých třídách. Základní škola T.G.Masaryka, Mnichovice, 14.5.; 4.6.; 15.11.; 19.11.;27.11.; 28.11. 2024)
Czech name
Věda na talíři
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů