All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Laboratory methods suitable for meat identification from different animal species based on the detection of species specific protein components

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F01%3A90000071" target="_blank" >RIV/00027162:_____/01:90000071 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Laboratorní metody vhodné pro identifikaci masa růzých druhů zvířat založené na průkazu druhově specifických proteinových komponent

  • Original language description

    V současné praxi, a to zejména při technologickém zpracování masa dochází k záměnám, často i záměrným, kvalitního masa za maso levnějších druhů zvířat. Dnes je již pro druhové rozlišení specifických proteinů k dispozici celá řada metod. Na našem pracovišti se zabýváme identifikací živočišných proteinů v tepelně opracovaných masných výrobcích jednak metodami elektroforetickými a imunochemickými, jednak i moderními metodami molekulárně biologickými, které pronikají do mnoha oborů. Dosud jsme schopni v naší laboratoři pro detekci falšování potravin identifikovat maso hovězí, vepřové, drůbeží, koňské, klokaní a potkaní.

  • Czech name

    Laboratorní metody vhodné pro identifikaci masa růzých druhů zvířat založené na průkazu druhově specifických proteinových komponent

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GJ - Diseases and animal vermin, veterinary medicine

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QC1111" target="_blank" >QC1111: Analytical methods for detection of adulteration (authenticity) of selected foods.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2001

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Myslivecké listy

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    1

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    31-32

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database