Comparison of commercially available antibodies for the detection of central nervous system tissue in meat products by enzyme-linked immunosorbent assay
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F05%3A06000015" target="_blank" >RIV/00027162:_____/05:06000015 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Comparison of commercially available antibodies for the detection of central nervous system tissue in meat products by enzyme-linked immunosorbent assay
Original language description
The utilization of four types of commercially available antibodies for the identification of the CNS tissue was tested by ELISA method. The sensitivity of the monoclonal antibodies anti-GFAP (ICN) was even 25% for both the appropriate (GFAP) antigen andthe brain tissue or spinal cord. There was no reaction concerning skeletal muscle, diaphragm or peripheral nerves. The sensitivity of the monoclonal anti-neurofilaments 200 (ICN) antibodies was also 25% for the appropriate neurofilament 200 antigen andbrain and spinal cord tissue. The sensitivity of polyclonal anti-neurofilament 200 antibodies (Sigma) was 2%. The monoclonal anti-MBP antibodies (Sigma) gave the same results and moreover the positive reaction with the peripheral nervous tissue and thesensitivity was 10%. All tested commercially available antibodies in our laboratory showed unsuitable sensitivity for the purpose of the semiquantitative identification of CNS tissue.
Czech name
Srovnání komerčně dostupných protilátek pro detekci centrální nervové tkáně v masných výrobcích metodou ELISA
Czech description
Čtyři typy komerčně dostupných protilátek potenciálně vhodných pro identifikaci centrální nervové tkáně byly testovány pomocí ELISA metody. Protilátky byly testovány z hlediska specifity a sensitivity. Citlivost protilátky proti kyselému gliovémufibrilárnímu proteinu (ICN) byla 25 %. Protilátka nereagovala se svalovinou, bránicí ani s periferními nervy. Citlivost monoklonální protilátky 200 proti neurofilamentům byla rovněž 25%. Citlivost další testované polyklonální protilátky protineurofilamentům (Sigma ) byla 2% a reakce se vzorky svaloviny, bránice a periferních nervů byla shodná jako u předchozích testů. Poslední testovaná protilátka proti myelinovému bazickému proteinu (Sigma) měla citlivost 10% a oproti předchozím testovanýmprotilátkám reagovalapozitivně s periferní nervovou tkání. Citlivost všech těchto testovaných protilátek byla shledána jako nedostačující pro semikvantitativní detekci centrální nervové tkáně.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QC1111" target="_blank" >QC1111: Analytical methods for detection of adulteration (authenticity) of selected foods.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Journal of Food Protection
ISSN
0362-028X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
68
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
US - UNITED STATES
Number of pages
3
Pages from-to
630-632
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—