All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Food allergens and suitable methods for their determination

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F06%3A%230000041" target="_blank" >RIV/00027162:_____/06:#0000041 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Potravinové alergeny a vhodné metody pro jejich stanovení

  • Original language description

    Alergie jsou závažným problémem velké části populace. food labellingPrakticky čtvrtina lidí na světě trpí nějakou formou alergie a prevalence a závažnost onemocnění stále narůstá. Tato skutečnost má vliv jak na potravinářský průmysl, tak na spotřebitele,který má právo se dovědět o výrobku co nejvíce na základě deklarovaného složení na jeho obalu. Pro osoby s potravinovou alergií je jedinou možností, jak alergické reakci nebo intoleranci potraviny předejít, vyloučit příslušné potraviny z jídelníčku. Proto jsou pro spotřebitele velmi důležité informace přímo na obalu výrobku. Od podzimu 2003 platí legislativa (Directive 2003/89/EC) o povinném značení alergenů a je důležité, aby kontrolní orgány měly k dispozici metody schopné stanovit nejčastější potravinové alergeny a ověřit tak správnost deklarovaných látek na obalu výrobku.

  • Czech name

    Potravinové alergeny a vhodné metody pro jejich stanovení

  • Czech description

    Alergie jsou závažným problémem velké části populace. food labellingPrakticky čtvrtina lidí na světě trpí nějakou formou alergie a prevalence a závažnost onemocnění stále narůstá. Tato skutečnost má vliv jak na potravinářský průmysl, tak na spotřebitele,který má právo se dovědět o výrobku co nejvíce na základě deklarovaného složení na jeho obalu. Pro osoby s potravinovou alergií je jedinou možností, jak alergické reakci nebo intoleranci potraviny předejít, vyloučit příslušné potraviny z jídelníčku. Proto jsou pro spotřebitele velmi důležité informace přímo na obalu výrobku. Od podzimu 2003 platí legislativa (Directive 2003/89/EC) o povinném značení alergenů a je důležité, aby kontrolní orgány měly k dispozici metody schopné stanovit nejčastější potravinové alergeny a ověřit tak správnost deklarovaných látek na obalu výrobku.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QG60090" target="_blank" >QG60090: Alternative methods for monitoring of the food authenticity</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XXXVI. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    80-7305-570-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    32-35

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 18, 2006

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article