All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Iodine content in raw milk.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F06%3AE0004494" target="_blank" >RIV/00027162:_____/06:E0004494 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60076658:12220/06:E0004494 RIV/60076658:12220/06:00007367

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Iodine content in raw milk.

  • Original language description

    The paper presents the latest information on iodine content in raw milk in the Czech Republic. In 2005 iodine was determined by Sandell-Kolthoff method in 169 milk samples taken from transportation tanks of the capacity 11 000 - 13 000 litres collectingmilk for dairy processing from 14 areas of South-western Bohemia. The average iodine content in milk samples was 442.5 +/- 185.6 ?g . l-1, minimum and maximum value was 68.6 and 1 000.6 ?g . l-1. 81.7% of the samples contained more than 250 ?g I.l-1. Theaverage iodine content in milk from the collecting areas ranged from 230.2 +/- 133.0 ?g.l-1 to 702.7 +/- 166.2 ?g.l-1.In five collecting areas (i.e. 35.7%) the means were higher than 500 ?g.l-1. These values document the continuing trend of an increasein iodine content in raw cow's milk as well as permanent local and regional differences. Higher mean values were determined in the period of winter feed rations(April 495.9 +/-50.8 and October 494.3 +/-176.4 ?g I.l-1).

  • Czech name

    Obsah jodu v mléčné surovině.

  • Czech description

    Práce přináší aktuální informace o obsahu jodu v mléčné surovině v České republice. Metodou Sandell-Kolthoffa byl v roce 2005 stanoven jod ve 169 vzorcích mléka získaných z transportních cisteren o objemu 11-13 tisíc litrů svážející mléko k mlékárenskémuzpracování ze 14 oblastí jihozápadních Čech. Průměrný obsah jodu ve vzorcích byl 442.5+/-185.6 amp;#956;g . l-1, minimum 68.6 a maximum 1006.6 amp;#956;g . l-1. 81.7% vzorků obsahovalo více než 250 amp;#956;g I . l-1. Průměrný obsah jodu v mléce z jednotlivých svozných oblastí byl od 230,2 +/- 133,0 ?g.l-1 do 702,7 +/- 166,2 ?g.l-1. V 5 svozných oblastech (tj. 35,7 %) byly průměry vyšší než 500 ?g I.l-1. Uvedené hodnoty svědčí o pokračující tendenci nárůstu obsahu jodu v syrovém kravském mléce, ale i opřetrvávajících lokálních a regionálních rozdílech. Vyšší průměrné hodnoty byly zjištěny v období zimních krmných dávek (duben 495,9 +/-50,8 l-1) a říjen 494.3 +/- 176.4 ?g I.l-1).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1B44013" target="_blank" >1B44013: Regulation of Iodine - content in Animal Products</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Veterinární medicína

  • ISSN

    0375-8427

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    9

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    9

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database