The content of fatty acids in meat after feeding pigs a diet containing white lupine
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F07%3A%230000234" target="_blank" >RIV/00027162:_____/07:#0000234 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah mastných kyselin v mase prasat krmených lupinou bílou
Original language description
Cílem práce bylo zhodnotit vliv krmných diet výkrmových prasat s 20% inkluzí semene lupiny cv. Amiga na užitkovost, zdraví, jatečné ukazatele, mastné kyseliny, lipidický profil masa, nutriční a senzorickou kvalitu masa. Záměrem bylo rovněž zvýšení nutriční hodnoty cereálně-lupinové diety (P1) suplementací lysinu, methioninu, and threoninu (P2) nebo slunečnicového oleje (P3) a srovnání s kontrolními dietami obsahujícími živočišnou bílkovinu (K1) nebo sóju (K2). mastné kyseliny v m. longissimus lomborum et thoracis (MLLT) byly stanoveny plynovou chromatografií po chloroform-metanolové extrakci lipidů. Příznivý obsah polynenasycených mastných kyselin zejména linolenové v semenu lupiny měl prospěšný vliv n-6/n-3 poměr v lipidech svaloviny u skupiny P3 ve srovnání se skupinami K1 a P1.
Czech name
Obsah mastných kyselin v mase prasat krmených lupinou bílou
Czech description
Cílem práce bylo zhodnotit vliv krmných diet výkrmových prasat s 20% inkluzí semene lupiny cv. Amiga na užitkovost, zdraví, jatečné ukazatele, mastné kyseliny, lipidický profil masa, nutriční a senzorickou kvalitu masa. Záměrem bylo rovněž zvýšení nutriční hodnoty cereálně-lupinové diety (P1) suplementací lysinu, methioninu, and threoninu (P2) nebo slunečnicového oleje (P3) a srovnání s kontrolními dietami obsahujícími živočišnou bílkovinu (K1) nebo sóju (K2). mastné kyseliny v m. longissimus lomborum et thoracis (MLLT) byly stanoveny plynovou chromatografií po chloroform-metanolové extrakci lipidů. Příznivý obsah polynenasycených mastných kyselin zejména linolenové v semenu lupiny měl prospěšný vliv n-6/n-3 poměr v lipidech svaloviny u skupiny P3 ve srovnání se skupinami K1 a P1.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QG60142" target="_blank" >QG60142: Utilization of selected lupin varieties in nutrition of farm animals.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
VII. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-7305-002-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
213-216
Publisher name
Knihovnicka.cz, Tribun
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
May 17, 2007
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—