All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technology for manufacturing diagnostic tools for the detection of acrylamide in foods and water

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F09%3A%230000583" target="_blank" >RIV/00027162:_____/09:#0000583 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologie na výrobu diagnostických nástrojů pro detekci akrylamidu v potravinách a ve vodě

  • Original language description

    ELISA analytický postup je založen na přípravě vzorků s použitím dvou SPE kolonek a kompetitivní enzymové imunoanalýze. Kit je presentován jako robustní a efektivní prostředek pro kontrolu akrylamidu v potravinách umožňující specifickou detekci akrylamidu s LOD okolo 30 ?g/kg. Recovery u fortifikovaných vzorků bramborových a u kukuřičných hranolků a lupínků bylo stanoveno v rozmezí 80 to 125 %, s koeficientem variace nižším než 15 %. Vysoká korelace výsledků získaných s použitím ELISA kitu and metod GC/MS or LC-MS/MS byla nalezena u reálných vzorků v rozsahu koncentrace 30-17000 ?g/kg. ELISA technologie umožňuje stanovení akrylamidu v pekařských výrobcích jakými jsou bramborové výrobky (hranolky a lupínky), chléb, toustovaný chléb, křupavý chleba, máslové sušenky, suchary, bramborové palačinky, cereálie, potraviny z obilovin, a další potravinové produkty.

  • Czech name

    Technologie na výrobu diagnostických nástrojů pro detekci akrylamidu v potravinách a ve vodě

  • Czech description

    ELISA analytický postup je založen na přípravě vzorků s použitím dvou SPE kolonek a kompetitivní enzymové imunoanalýze. Kit je presentován jako robustní a efektivní prostředek pro kontrolu akrylamidu v potravinách umožňující specifickou detekci akrylamidu s LOD okolo 30 ?g/kg. Recovery u fortifikovaných vzorků bramborových a u kukuřičných hranolků a lupínků bylo stanoveno v rozmezí 80 to 125 %, s koeficientem variace nižším než 15 %. Vysoká korelace výsledků získaných s použitím ELISA kitu and metod GC/MS or LC-MS/MS byla nalezena u reálných vzorků v rozsahu koncentrace 30-17000 ?g/kg. ELISA technologie umožňuje stanovení akrylamidu v pekařských výrobcích jakými jsou bramborové výrobky (hranolky a lupínky), chléb, toustovaný chléb, křupavý chleba, máslové sušenky, suchary, bramborové palačinky, cereálie, potraviny z obilovin, a další potravinové produkty.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Acrylamide ELISA kit

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Testovací kit je relativně levný a rychlý analytický prostředek pro kontrolu akrylamidu v potravinách umožňující specifickou detekci akrylamidu s LOD okolo 30 ?g/kg

  • Economical parameters

    Výroba a distribuce kitu zahájena v dubnu 2010

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    00027162

  • Owner name

    Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v.v.i.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Web page