Multiplex PCR method for the detection of pecan and Brazil nuts in food
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F10%3A%230000718" target="_blank" >RIV/00027162:_____/10:#0000718 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Multiplexní PCR metoda pro detekci alergenů pekanových ořechů a para ořechů v potravinách
Original language description
Byla vyvinuta jednostupňová PCR metoda pro simultánní detekci hlavních alergenů pekan a para ořechů. Byly navrženy primery pro amplifikaci parciální sekvence genů kódujících alergenní proteiny. Byly testovány z hlediska specificity na množství potravinových komponent. Velikost produktu byla 173 bp pro gen Ber e 1 para ořechů a 72 bp pro gen vicilin-like seed storage protein u pekan ořechů. Jako interní kontrola amplifikace přítomné DNA ve vzorku byly použity primery detekující parciální univerzální sekvenci genu pro chloroplast. Detekční limit metody byl 100 pg.
Czech name
Multiplexní PCR metoda pro detekci alergenů pekanových ořechů a para ořechů v potravinách
Czech description
Byla vyvinuta jednostupňová PCR metoda pro simultánní detekci hlavních alergenů pekan a para ořechů. Byly navrženy primery pro amplifikaci parciální sekvence genů kódujících alergenní proteiny. Byly testovány z hlediska specificity na množství potravinových komponent. Velikost produktu byla 173 bp pro gen Ber e 1 para ořechů a 72 bp pro gen vicilin-like seed storage protein u pekan ořechů. Jako interní kontrola amplifikace přítomné DNA ve vzorku byly použity primery detekující parciální univerzální sekvenci genu pro chloroplast. Detekční limit metody byl 100 pg.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QG60090" target="_blank" >QG60090: Alternative methods for monitoring of the food authenticity</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
22/2010
Regulation ID
—
Technical parameters
SVS ČR 3/2010
Economical parameters
Multiplexní PCR metoda pro simultánní detekci alergenů dvou druhů ořechů (para a pekan) je akreditovaná ČIA. Umožní státním kontrolním orgánům ověřování správného (povinného) značení legislativou vybraných alergenů na obalech potravin.
Certification body designation
Státní veterinární správa, Slezská 7, Praha.
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů