All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Development of conventional PCR method to detect the partial sequence of gene encoding an allergenic protein parvalbumin of Atlantic mackerel (Scomber scombrus)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F11%3A%230000834" target="_blank" >RIV/00027162:_____/11:#0000834 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vývoj konvenční PCR metody pro detekci parciální sekvence genu kódujícího alergenní protein parvalbumin makrely obecné (Scomber scombrus)

  • Original language description

    Cílem studie bylo detekovat specifickou sekvenci genu kódujícího alergenní protein parvalbumin makrely obecné (Scomber scombrus). Byla vyvinuta konvenční PCR metoda. Byly navrženy specifické primery Specificita metody byla testována na vzorcích 23 různých druhů ryb. Separace a vizualizace PCR produktu o velikosti 248 bp byla provedena pomocí horizontální elektroforézy. Citlivost metody byla 10 pg/ul. Bylo vyšetřeno prvních 12 vzorků rybích výrobků z tržní sítě. Alergenní parvalbumin byl detekován u sedmi výrobků.

  • Czech name

    Vývoj konvenční PCR metody pro detekci parciální sekvence genu kódujícího alergenní protein parvalbumin makrely obecné (Scomber scombrus)

  • Czech description

    Cílem studie bylo detekovat specifickou sekvenci genu kódujícího alergenní protein parvalbumin makrely obecné (Scomber scombrus). Byla vyvinuta konvenční PCR metoda. Byly navrženy specifické primery Specificita metody byla testována na vzorcích 23 různých druhů ryb. Separace a vizualizace PCR produktu o velikosti 248 bp byla provedena pomocí horizontální elektroforézy. Citlivost metody byla 10 pg/ul. Bylo vyšetřeno prvních 12 vzorků rybích výrobků z tržní sítě. Alergenní parvalbumin byl detekován u sedmi výrobků.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    22

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    48-50

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database