All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Real-time PCR method for the detection of gene specific sequence encoding the allergenic protein parvalbumin of Atlantic mackerel (Scomber scombrus)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F13%3A%230001079" target="_blank" >RIV/00027162:_____/13:#0001079 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Real-time PCR metoda pro detekci specifické sekvence genu kódujícího alergenní protein parvalbumin makrely obecné (Scomber scombrus)

  • Original language description

    Cílem této práce bylo vypracovat real-time PCR metodu pro detekci vybrané sekvence genu kódujícího hlavní alergenní protein parvalbumin beta makrely obecné (Scomber scombrus) prostřednictvím cílových genových segmentů jako proteinových markerů v rybích produktech. Metoda umožňuje stanovit krátké úseky (113 bp) tepelně a mechanicky poškozené DNA (rybí konzervy a tepelně opracované rybí výrobky) a je vhodná i pro vysoce citlivé stanovení až několika molekul DNA ve vzorku. Byla ověřena na 30 vzorcích rybích výrobků s deklarací makrely obecné v tržní síti ČR.

  • Czech name

    Real-time PCR metoda pro detekci specifické sekvence genu kódujícího alergenní protein parvalbumin makrely obecné (Scomber scombrus)

  • Czech description

    Cílem této práce bylo vypracovat real-time PCR metodu pro detekci vybrané sekvence genu kódujícího hlavní alergenní protein parvalbumin beta makrely obecné (Scomber scombrus) prostřednictvím cílových genových segmentů jako proteinových markerů v rybích produktech. Metoda umožňuje stanovit krátké úseky (113 bp) tepelně a mechanicky poškozené DNA (rybí konzervy a tepelně opracované rybí výrobky) a je vhodná i pro vysoce citlivé stanovení až několika molekul DNA ve vzorku. Byla ověřena na 30 vzorcích rybích výrobků s deklarací makrely obecné v tržní síti ČR.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    37/2012

  • Regulation ID

    SVS/2013/021935-G

  • Technical parameters

    SVS ČR, Slezská 7, Praha 2, 29.3.2013

  • Economical parameters

    Tato jednoduchá a finančně nenáročná metoda představuje pro kontrolní orgány vhodný nástroj pro monitoring českého trhu a odhalování klamavého jednání výrobců i zpracovatelů.

  • Certification body designation

    Ústřední veterinární správa Státní veterinární správy

  • Date of certification

  • Method of use

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy