HACCP kitchen plan for the praparation of beef carpaccio and tatar steak
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F17%3AN0000032" target="_blank" >RIV/00027162:_____/17:N0000032 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62157124:16270/17:43876232
Result on the web
<a href="https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3707&rok=2017&vydani=7" target="_blank" >https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3707&rok=2017&vydani=7</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Plán HACCP kuchyně společného stravování pro přípravu hovězího carpaccia a tatarského bifteku
Original language description
Systém HACCP je jeden z hlavních nástrojů, jak účinně zajistit zdravotní nezávadnost potravin a předcházet ohrožení zdraví konzumentů. Zavedení systému vyplývá z platné evropské i národní legislativy založené na základních principech. Článek popisuje zavedení systému HACCP na konkrétních příkladech ve veřejném stravování (hovězí carpaccio a tatarský biftek). Plán se zaměřuje na sedm základních principů HACCP, které jednotlivě popisuje na konkrétních pokrmech. Mezi velmi důležitý krok patří sestavení diagramu výrobního procesu a určení kritických kontrolních bodů. Prevence alimentárních nákaz musí být pro podnikatele v oblasti gastronomie prioritou a plány HACCP jsou pro zajištění bezpečnosti pokrmů nezbytností.
Czech name
Plán HACCP kuchyně společného stravování pro přípravu hovězího carpaccia a tatarského bifteku
Czech description
Systém HACCP je jeden z hlavních nástrojů, jak účinně zajistit zdravotní nezávadnost potravin a předcházet ohrožení zdraví konzumentů. Zavedení systému vyplývá z platné evropské i národní legislativy založené na základních principech. Článek popisuje zavedení systému HACCP na konkrétních příkladech ve veřejném stravování (hovězí carpaccio a tatarský biftek). Plán se zaměřuje na sedm základních principů HACCP, které jednotlivě popisuje na konkrétních pokrmech. Mezi velmi důležitý krok patří sestavení diagramu výrobního procesu a určení kritických kontrolních bodů. Prevence alimentárních nákaz musí být pro podnikatele v oblasti gastronomie prioritou a plány HACCP jsou pro zajištění bezpečnosti pokrmů nezbytností.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LO1218" target="_blank" >LO1218: Healthy animal as a source of wholesome food</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Veterinářství
ISSN
0506-8231
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
7
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
573-578
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—