All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Viruses threating the human health in meat and meat products and the possibilities of their inactivation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F21%3AN0000029" target="_blank" >RIV/00027162:_____/21:N0000029 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2021-1/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2021-1/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Virová agens ohrožující lidské zdraví v mase a masných výrobcích a možnosti jejich inaktivace

  • Original language description

    Viry způsobující onemocnění z potravin se mohou nacházet v různých typech potravin, včetně masa a masných výrobků. Mezi nejvýznamnější zástupce této skupiny virů se řadí noroviry, virus hepatitidy A a virus hepatitidy E. Z hlediska bezpečnosti potravin a omezení šíření těchto patogenních agens alimentární cestou je důležité použití dostatečně účinných technologií s ohledem na opracovávaný produkt s cílem snížit počet virových částic pod hranici, která ještě má infekční potenciál. Přehledový článek poskytuje obecnou charakteristiku nejvýznamnějších zástupců virů ohrožující lidské zdraví, možnostmi jejich přenosu masem a masnými výrobky a vlivem jednotlivých konzervárenských technologii na jejich inaktivaci.

  • Czech name

    Virová agens ohrožující lidské zdraví v mase a masných výrobcích a možnosti jejich inaktivace

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10607 - Virology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1920113" target="_blank" >QK1920113: African swine fever virus in meat and products thereof – detection methods and persistence studies</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2021

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    42-48

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database