All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Cereals foodstuffs, foods with additives. Their benefits and risks in relation to the celiac disease.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F21%3AN0000170" target="_blank" >RIV/00027162:_____/21:N0000170 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.vri.cz/wp-content/uploads/2021/06/Sbornik-Janda-2021-06-03.pdf" target="_blank" >https://www.vri.cz/wp-content/uploads/2021/06/Sbornik-Janda-2021-06-03.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Potraviny z obilovin, potraviny s aditivy. Jejich benefity i rizika ve vztahu k celiakii.

  • Original language description

    Webinář a zároveň workshop naplňující zcela ideu „Farm to Fork“, který spojil tématiku rostlinné výroby, výroby potravin a zdraví lidí a zvířat v souvislosti s konzumací potravin s lepkem a umělými přísadami uspořádal Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v. v. i. v rámci České technologické platformy pro zemědělství ve spolupráci s Výzkumným ústavem živočišné výroby, v. v. i., Českou zemědělskou univerzitou Praha a Mendelovou univerzitou Brno. Účastníci získali díky danému webináři komplexní náhled a vysoce odborné informace o problematice celiakie, jejíž výskyt ve společnosti v posledních desetiletích narůstá, přičemž příčina/-y tohoto zvyšování nejsou zcela známé. Účast na tomto setkání přijali jak vědecké lékařské kapacity, tak odborníci z oblasti rostlinné výroby, odborníci na výrobu pekárenských výrobků a vědci zabývající se prevencí nemocí trávicího traktu, zejména vývojem a užití probiotik.

  • Czech name

    Potraviny z obilovin, potraviny s aditivy. Jejich benefity i rizika ve vztahu k celiakii.

  • Czech description

Classification

  • Type

    M - Conference organization

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    30304 - Public and environmental health

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Event location

    Výzkumný ústav veterinárního lékařství, Brno

  • Event country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Event starting date

  • Event ending date

  • Total number of attendees

    14

  • Foreign attendee count

  • Type of event by attendee nationality

    CST - Celostátní akce