Cereals foodstuffs, foods with additives. Their benefits and risks in relation to the celiac disease.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F21%3AN0000170" target="_blank" >RIV/00027162:_____/21:N0000170 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vri.cz/wp-content/uploads/2021/06/Sbornik-Janda-2021-06-03.pdf" target="_blank" >https://www.vri.cz/wp-content/uploads/2021/06/Sbornik-Janda-2021-06-03.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Potraviny z obilovin, potraviny s aditivy. Jejich benefity i rizika ve vztahu k celiakii.
Original language description
Webinář a zároveň workshop naplňující zcela ideu „Farm to Fork“, který spojil tématiku rostlinné výroby, výroby potravin a zdraví lidí a zvířat v souvislosti s konzumací potravin s lepkem a umělými přísadami uspořádal Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v. v. i. v rámci České technologické platformy pro zemědělství ve spolupráci s Výzkumným ústavem živočišné výroby, v. v. i., Českou zemědělskou univerzitou Praha a Mendelovou univerzitou Brno. Účastníci získali díky danému webináři komplexní náhled a vysoce odborné informace o problematice celiakie, jejíž výskyt ve společnosti v posledních desetiletích narůstá, přičemž příčina/-y tohoto zvyšování nejsou zcela známé. Účast na tomto setkání přijali jak vědecké lékařské kapacity, tak odborníci z oblasti rostlinné výroby, odborníci na výrobu pekárenských výrobků a vědci zabývající se prevencí nemocí trávicího traktu, zejména vývojem a užití probiotik.
Czech name
Potraviny z obilovin, potraviny s aditivy. Jejich benefity i rizika ve vztahu k celiakii.
Czech description
—
Classification
Type
M - Conference organization
CEP classification
—
OECD FORD branch
30304 - Public and environmental health
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Event location
Výzkumný ústav veterinárního lékařství, Brno
Event country
CZ - CZECH REPUBLIC
Event starting date
—
Event ending date
—
Total number of attendees
14
Foreign attendee count
—
Type of event by attendee nationality
CST - Celostátní akce