All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The report on solution of the project Determining of the food security threshold for the supply of the population in case of crisis situations and danger - 2011

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F11%3A%230000385" target="_blank" >RIV/00027251:_____/11:#0000385 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zpráva o řešení projektu Stanovení prahu potravinové bezpečnosti pro zásobování obyvatel v případě krizových situací a ohrožení za rok 2011

  • Original language description

    Hlavním cílem řešení v roce 2011 bylo kvantifikovat potřebný objem potravin nezbytných pro zajištění potřeby minimálního krytí nutričních požadavků na výživu obyvatelstva ČR při jakémkoliv druhu ohrožení. Na základě minimálních výživových doporučených dávek (VDD) stanovených pro jednotlivé populační a věkové skupiny obyvatel a věkové struktury populace byly vypočteny VDD pro průměrného obyvatele ČR. VDD pro průměrného obyvatele byly optimalizovány pomocí optimalizačního modelu VYZIVA-1. Výsledkem je potřebný objem potravin k zajištění minimálních požadavků na výživu. Optimalizační model VYZIVA-1 vyžadoval sběr a přípravu následujících dat: sortiment a objem jednotlivých potravin (spotřební limity), jejich složení (nutriční hodnoty), průměrné spotřebitelské ceny jednotlivých potravin. Na základě těchto propočtů budou nastíněny ?krizové scénáře? řešící zajištění minimální nabídky potravin.

  • Czech name

    Zpráva o řešení projektu Stanovení prahu potravinové bezpečnosti pro zásobování obyvatel v případě krizových situací a ohrožení za rok 2011

  • Czech description

    Hlavním cílem řešení v roce 2011 bylo kvantifikovat potřebný objem potravin nezbytných pro zajištění potřeby minimálního krytí nutričních požadavků na výživu obyvatelstva ČR při jakémkoliv druhu ohrožení. Na základě minimálních výživových doporučených dávek (VDD) stanovených pro jednotlivé populační a věkové skupiny obyvatel a věkové struktury populace byly vypočteny VDD pro průměrného obyvatele ČR. VDD pro průměrného obyvatele byly optimalizovány pomocí optimalizačního modelu VYZIVA-1. Výsledkem je potřebný objem potravin k zajištění minimálních požadavků na výživu. Optimalizační model VYZIVA-1 vyžadoval sběr a přípravu následujících dat: sortiment a objem jednotlivých potravin (spotřební limity), jejich složení (nutriční hodnoty), průměrné spotřebitelské ceny jednotlivých potravin. Na základě těchto propočtů budou nastíněny ?krizové scénáře? řešící zajištění minimální nabídky potravin.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/VG20102013027" target="_blank" >VG20102013027: Determining of the food safety threshold for the supply of inhabitants in case of crisis situations and danger</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů