The report on solution of the project Determining of the food security threshold for the supply of the population in case of crisis situations and danger - 2011
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F11%3A%230000385" target="_blank" >RIV/00027251:_____/11:#0000385 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zpráva o řešení projektu Stanovení prahu potravinové bezpečnosti pro zásobování obyvatel v případě krizových situací a ohrožení za rok 2011
Original language description
Hlavním cílem řešení v roce 2011 bylo kvantifikovat potřebný objem potravin nezbytných pro zajištění potřeby minimálního krytí nutričních požadavků na výživu obyvatelstva ČR při jakémkoliv druhu ohrožení. Na základě minimálních výživových doporučených dávek (VDD) stanovených pro jednotlivé populační a věkové skupiny obyvatel a věkové struktury populace byly vypočteny VDD pro průměrného obyvatele ČR. VDD pro průměrného obyvatele byly optimalizovány pomocí optimalizačního modelu VYZIVA-1. Výsledkem je potřebný objem potravin k zajištění minimálních požadavků na výživu. Optimalizační model VYZIVA-1 vyžadoval sběr a přípravu následujících dat: sortiment a objem jednotlivých potravin (spotřební limity), jejich složení (nutriční hodnoty), průměrné spotřebitelské ceny jednotlivých potravin. Na základě těchto propočtů budou nastíněny ?krizové scénáře? řešící zajištění minimální nabídky potravin.
Czech name
Zpráva o řešení projektu Stanovení prahu potravinové bezpečnosti pro zásobování obyvatel v případě krizových situací a ohrožení za rok 2011
Czech description
Hlavním cílem řešení v roce 2011 bylo kvantifikovat potřebný objem potravin nezbytných pro zajištění potřeby minimálního krytí nutričních požadavků na výživu obyvatelstva ČR při jakémkoliv druhu ohrožení. Na základě minimálních výživových doporučených dávek (VDD) stanovených pro jednotlivé populační a věkové skupiny obyvatel a věkové struktury populace byly vypočteny VDD pro průměrného obyvatele ČR. VDD pro průměrného obyvatele byly optimalizovány pomocí optimalizačního modelu VYZIVA-1. Výsledkem je potřebný objem potravin k zajištění minimálních požadavků na výživu. Optimalizační model VYZIVA-1 vyžadoval sběr a přípravu následujících dat: sortiment a objem jednotlivých potravin (spotřební limity), jejich složení (nutriční hodnoty), průměrné spotřebitelské ceny jednotlivých potravin. Na základě těchto propočtů budou nastíněny ?krizové scénáře? řešící zajištění minimální nabídky potravin.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/VG20102013027" target="_blank" >VG20102013027: Determining of the food safety threshold for the supply of inhabitants in case of crisis situations and danger</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů