Changes in the consumption of meat and meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F20%3AN0000035" target="_blank" >RIV/00027251:_____/20:N0000035 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Změny ve spotřebě masa a masných výrobků
Original language description
Cílem článku je vyhodnotit změny ve spotřebě masa a masných výrobků napříč generacemi v ČR. Živočišná výroba, produkce masa a masných výrobků jsou dlouhodobě, v posledních letech však stále častěji diskutovány v souvislosti s emisemi skleníkových plynů, zajištěním welfare zvířat a civilizačními chorobami. K jakým změnám ve spotřebě masa a masných výrobků dochází v Evropě a v ČR? Jaké jsou důvody omezování konzumace masa a masných výrobků? Existují rozdíly v deklarovaném spotřebním chování mezi mladší a starší generací? Jak krize související s pandemii ovlivní spotřebu masa a masných výrobků? Co by se mělo na českém trhu s masem a masnými výrobky změnit? O tom pojednává tento článek, který je jedním výstupů interního výzkumného projektu ÚZEI „MASO IV – mezigenerační pohled na atributy kvality při nákupu masa a masných výrobků v ČR“ (1294/2020). Potravinářská revue, 16(6), s.19-22. ISSN 1801-9102.
Czech name
Změny ve spotřebě masa a masných výrobků
Czech description
Cílem článku je vyhodnotit změny ve spotřebě masa a masných výrobků napříč generacemi v ČR. Živočišná výroba, produkce masa a masných výrobků jsou dlouhodobě, v posledních letech však stále častěji diskutovány v souvislosti s emisemi skleníkových plynů, zajištěním welfare zvířat a civilizačními chorobami. K jakým změnám ve spotřebě masa a masných výrobků dochází v Evropě a v ČR? Jaké jsou důvody omezování konzumace masa a masných výrobků? Existují rozdíly v deklarovaném spotřebním chování mezi mladší a starší generací? Jak krize související s pandemii ovlivní spotřebu masa a masných výrobků? Co by se mělo na českém trhu s masem a masnými výrobky změnit? O tom pojednává tento článek, který je jedním výstupů interního výzkumného projektu ÚZEI „MASO IV – mezigenerační pohled na atributy kvality při nákupu masa a masných výrobků v ČR“ (1294/2020). Potravinářská revue, 16(6), s.19-22. ISSN 1801-9102.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
50204 - Business and management
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů