All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Changes in the consumption of meat and meat products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F20%3AN0000035" target="_blank" >RIV/00027251:_____/20:N0000035 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Změny ve spotřebě masa a masných výrobků

  • Original language description

    Cílem článku je vyhodnotit změny ve spotřebě masa a masných výrobků napříč generacemi v ČR. Živočišná výroba, produkce masa a masných výrobků jsou dlouhodobě, v posledních letech však stále častěji diskutovány v souvislosti s emisemi skleníkových plynů, zajištěním welfare zvířat a civilizačními chorobami. K jakým změnám ve spotřebě masa a masných výrobků dochází v Evropě a v ČR? Jaké jsou důvody omezování konzumace masa a masných výrobků? Existují rozdíly v deklarovaném spotřebním chování mezi mladší a starší generací? Jak krize související s pandemii ovlivní spotřebu masa a masných výrobků? Co by se mělo na českém trhu s masem a masnými výrobky změnit? O tom pojednává tento článek, který je jedním výstupů interního výzkumného projektu ÚZEI „MASO IV – mezigenerační pohled na atributy kvality při nákupu masa a masných výrobků v ČR“ (1294/2020). Potravinářská revue, 16(6), s.19-22. ISSN 1801-9102.

  • Czech name

    Změny ve spotřebě masa a masných výrobků

  • Czech description

    Cílem článku je vyhodnotit změny ve spotřebě masa a masných výrobků napříč generacemi v ČR. Živočišná výroba, produkce masa a masných výrobků jsou dlouhodobě, v posledních letech však stále častěji diskutovány v souvislosti s emisemi skleníkových plynů, zajištěním welfare zvířat a civilizačními chorobami. K jakým změnám ve spotřebě masa a masných výrobků dochází v Evropě a v ČR? Jaké jsou důvody omezování konzumace masa a masných výrobků? Existují rozdíly v deklarovaném spotřebním chování mezi mladší a starší generací? Jak krize související s pandemii ovlivní spotřebu masa a masných výrobků? Co by se mělo na českém trhu s masem a masnými výrobky změnit? O tom pojednává tento článek, který je jedním výstupů interního výzkumného projektu ÚZEI „MASO IV – mezigenerační pohled na atributy kvality při nákupu masa a masných výrobků v ČR“ (1294/2020). Potravinářská revue, 16(6), s.19-22. ISSN 1801-9102.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    50204 - Business and management

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů