Consumers’ preferences of country of origin when buying meat and meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F17%3AN0000004" target="_blank" >RIV/00027251:_____/17:N0000004 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Spotřebitelské preference země původu masa a masných výrobků při jejich nákupu
Original language description
Článek se zaměřuje na preference spotřebitelů masa a masných výrobků z hlediska jejich země původu. Zároveň uvádí i změny v těchto preferencích v posledních třech letech. Článek uvádí výsledky dotazníkového šetření zahrnující 1 044 respondentů. Jedná se o třetí výstup vztahující se k problematice spotřebitelských preferencí při nákupu masa a masných výrobků. V obecné rovině, většina spotřebitelů upřednostňuje domácí původ výroby masa a uzenin. Tato preference se s vyšším vzděláním zvyšuje. Nicméně je velmi důležité z tohoto pohledu více informovat spotřebitele se základním vzděláním, kteří se o původ nezajímají a představují významnou část spotřebitelů. V posledních třech letech došlo k výrazným změnám v preferencích tuzemských výrobků, nicméně přibližně 60 % respondentů preference nezměnilo v období 2012 až 2015.
Czech name
Spotřebitelské preference země původu masa a masných výrobků při jejich nákupu
Czech description
Článek se zaměřuje na preference spotřebitelů masa a masných výrobků z hlediska jejich země původu. Zároveň uvádí i změny v těchto preferencích v posledních třech letech. Článek uvádí výsledky dotazníkového šetření zahrnující 1 044 respondentů. Jedná se o třetí výstup vztahující se k problematice spotřebitelských preferencí při nákupu masa a masných výrobků. V obecné rovině, většina spotřebitelů upřednostňuje domácí původ výroby masa a uzenin. Tato preference se s vyšším vzděláním zvyšuje. Nicméně je velmi důležité z tohoto pohledu více informovat spotřebitele se základním vzděláním, kteří se o původ nezajímají a představují významnou část spotřebitelů. V posledních třech letech došlo k výrazným změnám v preferencích tuzemských výrobků, nicméně přibližně 60 % respondentů preference nezměnilo v období 2012 až 2015.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
50203 - Industrial relations
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
XXVIII
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
20-24
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—