Preferences of consumers relating to beef meat consumption
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43917734" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43917734 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Preference spotřebitelů související s konzumací hovězího masa
Original language description
Maso představuje nepostradatelný zdroj plnohodnotných bílkovin a dalších, pro správný vývoj lidského organismu cenných látek. Cílem práce bylo zjistit preference konzumace hovězího masa a masných výrobků u vybrané skupiny spotřebitelů. Seniorům ve věku 50 a více let byl předložen dotazník týkající se jejich preferencí při konzumaci hovězího masa a masných výrobků. Z výsledků vyplívá, že všichni dotázaní nejčastěji konzumují hovězí maso 1x do měsíce. Důvod spočívá zejména ve vysoké ceně hovězího masa a náročnosti kulinárního zpracování. Se skotem a hovězím masem si nejvíce respondentů spojuje onemocnění BSE (bovinní spongiformní encefalopatie). Při nákupu masných výrobků je pro respondenty důležité především složení daného výrobku. Velká část hodnotitelů preferuje párky vepřové, přičemž obsah masa ve výrobcích by měl být co nejvyšší.
Czech name
Preference spotřebitelů související s konzumací hovězího masa
Czech description
Maso představuje nepostradatelný zdroj plnohodnotných bílkovin a dalších, pro správný vývoj lidského organismu cenných látek. Cílem práce bylo zjistit preference konzumace hovězího masa a masných výrobků u vybrané skupiny spotřebitelů. Seniorům ve věku 50 a více let byl předložen dotazník týkající se jejich preferencí při konzumaci hovězího masa a masných výrobků. Z výsledků vyplívá, že všichni dotázaní nejčastěji konzumují hovězí maso 1x do měsíce. Důvod spočívá zejména ve vysoké ceně hovězího masa a náročnosti kulinárního zpracování. Se skotem a hovězím masem si nejvíce respondentů spojuje onemocnění BSE (bovinní spongiformní encefalopatie). Při nákupu masných výrobků je pro respondenty důležité především složení daného výrobku. Velká část hodnotitelů preferuje párky vepřové, přičemž obsah masa ve výrobcích by měl být co nejvyšší.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLVI. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-714-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
274-278
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 4, 2020
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—