All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Preferences of consumers relating to beef meat consumption

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43917734" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43917734 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Preference spotřebitelů související s konzumací hovězího masa

  • Original language description

    Maso představuje nepostradatelný zdroj plnohodnotných bílkovin a dalších, pro správný vývoj lidského organismu cenných látek. Cílem práce bylo zjistit preference konzumace hovězího masa a masných výrobků u vybrané skupiny spotřebitelů. Seniorům ve věku 50 a více let byl předložen dotazník týkající se jejich preferencí při konzumaci hovězího masa a masných výrobků. Z výsledků vyplívá, že všichni dotázaní nejčastěji konzumují hovězí maso 1x do měsíce. Důvod spočívá zejména ve vysoké ceně hovězího masa a náročnosti kulinárního zpracování. Se skotem a hovězím masem si nejvíce respondentů spojuje onemocnění BSE (bovinní spongiformní encefalopatie). Při nákupu masných výrobků je pro respondenty důležité především složení daného výrobku. Velká část hodnotitelů preferuje párky vepřové, přičemž obsah masa ve výrobcích by měl být co nejvyšší.

  • Czech name

    Preference spotřebitelů související s konzumací hovězího masa

  • Czech description

    Maso představuje nepostradatelný zdroj plnohodnotných bílkovin a dalších, pro správný vývoj lidského organismu cenných látek. Cílem práce bylo zjistit preference konzumace hovězího masa a masných výrobků u vybrané skupiny spotřebitelů. Seniorům ve věku 50 a více let byl předložen dotazník týkající se jejich preferencí při konzumaci hovězího masa a masných výrobků. Z výsledků vyplívá, že všichni dotázaní nejčastěji konzumují hovězí maso 1x do měsíce. Důvod spočívá zejména ve vysoké ceně hovězího masa a náročnosti kulinárního zpracování. Se skotem a hovězím masem si nejvíce respondentů spojuje onemocnění BSE (bovinní spongiformní encefalopatie). Při nákupu masných výrobků je pro respondenty důležité především složení daného výrobku. Velká část hodnotitelů preferuje párky vepřové, přičemž obsah masa ve výrobcích by měl být co nejvyšší.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XLVI. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-714-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    274-278

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 4, 2020

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article