All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

A comparative study contrasting the content of health education syllanus with the offer and quality of meals provided by school canteens in the Czech republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F07%3A00023528" target="_blank" >RIV/00216224:14110/07:00023528 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    A comparative study contrasting the content of health education syllanus with the offer and quality of meals provided by school canteens in the Czech republic

  • Original language description

    The study contents two parts:the first one presents how to include health nutritional education into Educational Framework Programme for promary education. The second part includes fulfilment of requirements defined by the public notice C107/2005SB concerned with school catering. The autor seeks to determine whether school canteens provide the boarders with sufficient supply of nutrients and also discusses the possible ways in which school canteens can influence the nutritional habit of schoolchildren.The aim is to educate pupils in a complex way - to link practical and theoretical ways of exerting positive influence on pupils as far as nutrition is concerned. The quality of food provided by school canteens was monitored, evaluated, and suggestions for linking theoretical knowledge provided by health education with catering offered by school canteens have been made.

  • Czech name

    Obsahová dimenze rámcově vzdělávacího programu pro základní školu vzhledem k nabídce a kvalitě školního stravování ve školách současnosti

  • Czech description

    Příspěvek je tvořen dvěma částmi, v prvé ukazuje možnost zařazení výuky zdravé výživy do rámcově vzdělávacího programu pro základní školy.Ve druhé části,práce sleduje plnění stanovených požadavků vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování a soustředí sena kontrolu dostatečného přísunu nutrientů potravou ve školní jídelně a na možností působení školní jídelny na žáka.Důvodem je potřeba působit na žáky komplexně, tedy propojit praktické a teoretické možnosti působení na děti školního věku v oblasti výživy člověka.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    FM - Hygiene

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    School and health 21

  • ISBN

    978-80-7315-138-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    13

  • Pages from-to

    731-743

  • Publisher name

    Paido

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jan 1, 2006

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article