A comparative study contrasting the content of health education syllanus with the offer and quality of meals provided by school canteens in the Czech republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F07%3A00023528" target="_blank" >RIV/00216224:14110/07:00023528 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
A comparative study contrasting the content of health education syllanus with the offer and quality of meals provided by school canteens in the Czech republic
Original language description
The study contents two parts:the first one presents how to include health nutritional education into Educational Framework Programme for promary education. The second part includes fulfilment of requirements defined by the public notice C107/2005SB concerned with school catering. The autor seeks to determine whether school canteens provide the boarders with sufficient supply of nutrients and also discusses the possible ways in which school canteens can influence the nutritional habit of schoolchildren.The aim is to educate pupils in a complex way - to link practical and theoretical ways of exerting positive influence on pupils as far as nutrition is concerned. The quality of food provided by school canteens was monitored, evaluated, and suggestions for linking theoretical knowledge provided by health education with catering offered by school canteens have been made.
Czech name
Obsahová dimenze rámcově vzdělávacího programu pro základní školu vzhledem k nabídce a kvalitě školního stravování ve školách současnosti
Czech description
Příspěvek je tvořen dvěma částmi, v prvé ukazuje možnost zařazení výuky zdravé výživy do rámcově vzdělávacího programu pro základní školy.Ve druhé části,práce sleduje plnění stanovených požadavků vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování a soustředí sena kontrolu dostatečného přísunu nutrientů potravou ve školní jídelně a na možností působení školní jídelny na žáka.Důvodem je potřeba působit na žáky komplexně, tedy propojit praktické a teoretické možnosti působení na děti školního věku v oblasti výživy člověka.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
FM - Hygiene
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
School and health 21
ISBN
978-80-7315-138-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
13
Pages from-to
731-743
Publisher name
Paido
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jan 1, 2006
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—