Survival of microorganisms in meat at a low temperature baking and cooking in vacuum using sous - vide
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F16%3A00091062" target="_blank" >RIV/00216224:14110/16:00091062 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Přežití mikroorganismů v mase při nízkoteplotním pečení a vaření ve vakuu metodou sous - vide
Original language description
Technologie přípravy pokrmů výrazně ovlivňuje kvalitu a bezpečnost tepelně opracovaných potravin. Tepelné opracování zlepšuje stravitelnost a senzorické vlastnosti potravin. Nízkoteplotní pečení masa a vaření ve vakuu umožňuje výrazně zvýšit senzorickou kvalitu připravovaných pokrmů, ale skrývají i rizika přežití mikroorganismů. Přežití mikroorganismů ovlivňuje řada faktorů jako je teplota, délka a druh tepelné úpravy a obsah ochranných látek, které mohou pocházet z koření i z rozbitých buněk v mletém mase.
Czech name
Přežití mikroorganismů v mase při nízkoteplotním pečení a vaření ve vakuu metodou sous - vide
Czech description
Technologie přípravy pokrmů výrazně ovlivňuje kvalitu a bezpečnost tepelně opracovaných potravin. Tepelné opracování zlepšuje stravitelnost a senzorické vlastnosti potravin. Nízkoteplotní pečení masa a vaření ve vakuu umožňuje výrazně zvýšit senzorickou kvalitu připravovaných pokrmů, ale skrývají i rizika přežití mikroorganismů. Přežití mikroorganismů ovlivňuje řada faktorů jako je teplota, délka a druh tepelné úpravy a obsah ochranných látek, které mohou pocházet z koření i z rozbitých buněk v mletém mase.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
FM - Hygiene
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Výživa a zdraví : 20. jubilejní celostátní konference s mezinárodní účastí v Teplicích
ISBN
9788090544147
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
142-143
Publisher name
Krajská hygienická stanice se sídlem v Ústí nad Labem, Zdravotní ústav ve sídlem v Ústí nad labem
Place of publication
Ústí nad Labem
Event location
Teplice
Event date
Sep 20, 2016
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—