ESPEN guideline on hospital nutrition - part 1
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F22%3A00126017" target="_blank" >RIV/00216224:14110/22:00126017 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/doporuceni-espen-k-nemocnicnimu-stravovani-cast-1/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/doporuceni-espen-k-nemocnicnimu-stravovani-cast-1/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 1
Original language description
Evropská společnost pro klinickou výživu a metabolismus (ESPEN) vydala v roce 2021 doporučení pro nemocniční stravování. Dokument vznikl na základě potřeby systematicky shrnout současné poznatky založené na důkazech týkajících se organizace stravovacích provozů, indikace terapeutických diet a monitoringu příjmu stravy ve zdravotnických zařízeních, rehabilitačních zařízeních a zařízeních sociálních služeb s přihlédnutím k individuálním potřebám pacientů/klientů ve snaze snížit riziko výskytu malnutrice. Postupně je představeno všech 56 ESPEN doporučení.
Czech name
Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 1
Czech description
Evropská společnost pro klinickou výživu a metabolismus (ESPEN) vydala v roce 2021 doporučení pro nemocniční stravování. Dokument vznikl na základě potřeby systematicky shrnout současné poznatky založené na důkazech týkajících se organizace stravovacích provozů, indikace terapeutických diet a monitoringu příjmu stravy ve zdravotnických zařízeních, rehabilitačních zařízeních a zařízeních sociálních služeb s přihlédnutím k individuálním potřebám pacientů/klientů ve snaze snížit riziko výskytu malnutrice. Postupně je představeno všech 56 ESPEN doporučení.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
30308 - Nutrition, Dietetics
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
roč. 77
Issue of the periodical within the volume
č. 2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
12-15
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—