Evaluation of implementation of school curriculum in the hotel industry: Brno Hotel School case study
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14410%2F12%3A00059853" target="_blank" >RIV/00216224:14410/12:00059853 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení Implementace školního vzdělávacího programu v oblasti hotelnictví: případová studie Hotelové školy Brno
Original language description
Příspěvek představuje metodologii a výsledky hodnocení projektového záměru realizovaného v oblasti sekundárního vzdělávání v hotelnictví. Případová studie se zabývá projektem Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hotelové školy Brno s názvem Implementace ŠVP Hotelové školy Brno. Hodnocený projektový záměr směřuje od vybudování tvrdé platformy (technologické vybavení) přes nové edukační nástroje (výukové materiály, učebnice, software) k inovaci celkového výukového procesu s jejich využitím. Kombinovaná forma metodologie a rozsáhlý sběr primárních dat od cílových skupin představuje možný přístup k hodnocení tohoto typu projektů OP VK. Výstupem hodnocení jsou jednak doporučení pro zefektivnění procesu implementace ŠVP a jednak obecné principy zachování a rozvíjení výstupů projektu OP VK po ukončení realizace (v době udržitelnosti), které lze aplikovat i v jiných obdobných projektech.
Czech name
Hodnocení Implementace školního vzdělávacího programu v oblasti hotelnictví: případová studie Hotelové školy Brno
Czech description
Příspěvek představuje metodologii a výsledky hodnocení projektového záměru realizovaného v oblasti sekundárního vzdělávání v hotelnictví. Případová studie se zabývá projektem Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hotelové školy Brno s názvem Implementace ŠVP Hotelové školy Brno. Hodnocený projektový záměr směřuje od vybudování tvrdé platformy (technologické vybavení) přes nové edukační nástroje (výukové materiály, učebnice, software) k inovaci celkového výukového procesu s jejich využitím. Kombinovaná forma metodologie a rozsáhlý sběr primárních dat od cílových skupin představuje možný přístup k hodnocení tohoto typu projektů OP VK. Výstupem hodnocení jsou jednak doporučení pro zefektivnění procesu implementace ŠVP a jednak obecné principy zachování a rozvíjení výstupů projektu OP VK po ukončení realizace (v době udržitelnosti), které lze aplikovat i v jiných obdobných projektech.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
AM - Pedagogy and education
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Konkurenceschopnost v cestovním ruchu, gastronomii a hotelnictví. Sborník příspěvků z páté mezinárodní konference
ISBN
9788087300190
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
69-76
Publisher name
Vysoká škola obchodní a hotelová
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jan 1, 2012
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—