All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The cryogenic grinding as the important homogenization step in analysis of inconsistent food samples

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F08%3A00005901" target="_blank" >RIV/00216275:25310/08:00005901 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    The cryogenic grinding as the important homogenization step in analysis of inconsistent food samples

  • Original language description

    Some homogenisation approaches have been investigated to make easier and overcome troublesome preparation of inconsistent food samples. Contents of Na, Ca, Mg, P, Fe, Mn and Zn in muesli, seed and instant food samples were determined by inductively coupled plasma optical emission spectrometry after their grinding with an agate mortar, a kitchen coffee grinder and a cryogenic mill.

  • Czech name

    Kryogenní mletí jak důležitý homogenizační krok v analýze složitých potravinářských vzorků

  • Czech description

    Byly studovány vybrané homogenizační techniky, které usnadňují a umožňují překonat problematickou přípravu složitých potravinářských vzorků. Obsah Na, Ca, Mg, P, Fe, Mn a Zn v e vzorcích müsli, semen a instatních potravin byl stanoven pomocí optické emisní spektrometrie s indukčně vázaným plasmatem po drcení v achátové misce a mlerí v kuchyňském kávovém mlýnku a kryogenním mlýnu.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA203%2F06%2F0134" target="_blank" >GA203/06/0134: Using of cryogenic grinding for direct analysis of powdered materials by means ICP OES and XRF methods</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Food Chemistry

  • ISSN

    0308-8146

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2008

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    GB - UNITED KINGDOM

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    848-854

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database