The cryogenic grinding as the important homogenization step in analysis of inconsistent food samples
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F08%3A00005901" target="_blank" >RIV/00216275:25310/08:00005901 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
The cryogenic grinding as the important homogenization step in analysis of inconsistent food samples
Original language description
Some homogenisation approaches have been investigated to make easier and overcome troublesome preparation of inconsistent food samples. Contents of Na, Ca, Mg, P, Fe, Mn and Zn in muesli, seed and instant food samples were determined by inductively coupled plasma optical emission spectrometry after their grinding with an agate mortar, a kitchen coffee grinder and a cryogenic mill.
Czech name
Kryogenní mletí jak důležitý homogenizační krok v analýze složitých potravinářských vzorků
Czech description
Byly studovány vybrané homogenizační techniky, které usnadňují a umožňují překonat problematickou přípravu složitých potravinářských vzorků. Obsah Na, Ca, Mg, P, Fe, Mn a Zn v e vzorcích müsli, semen a instatních potravin byl stanoven pomocí optické emisní spektrometrie s indukčně vázaným plasmatem po drcení v achátové misce a mlerí v kuchyňském kávovém mlýnku a kryogenním mlýnu.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GA203%2F06%2F0134" target="_blank" >GA203/06/0134: Using of cryogenic grinding for direct analysis of powdered materials by means ICP OES and XRF methods</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Food Chemistry
ISSN
0308-8146
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2008
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
GB - UNITED KINGDOM
Number of pages
7
Pages from-to
848-854
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—