All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of polyphenolic compounds content and antioxidant activity of moravian wines

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F14%3A39898261" target="_blank" >RIV/00216275:25310/14:39898261 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení obsahu polyfenolických látek a antioxidační aktivita moravských vín

  • Original language description

    V této práci je analyzováno 11 vzorků moravských vín za účelem stanovení vybraných polyfenolických látek v nich obsažených a dále také určení jejich antioxidační aktivity. Chromatografická analýza je provedena pomocí kapalinové chromatografie s elektrochemickou detekcí. Klíčové látky stanovené ve vínech jsou: kyseliny galová, protokatechuová a p-kumarová, dále pak látky katechin, epikatechin a resveratrol. Antioxidační aktivita vzorků vín byla stanovena pomocí metod ABTS, DPPH, FRAP a také jako celkovýobsah fenolických látek pomocí činidla dle Folin-Ciocalteua. Výsledky analýz prokázaly vyšší obsah polyfenolických látek v červených vínech než v bílých.

  • Czech name

    Stanovení obsahu polyfenolických látek a antioxidační aktivita moravských vín

  • Czech description

    V této práci je analyzováno 11 vzorků moravských vín za účelem stanovení vybraných polyfenolických látek v nich obsažených a dále také určení jejich antioxidační aktivity. Chromatografická analýza je provedena pomocí kapalinové chromatografie s elektrochemickou detekcí. Klíčové látky stanovené ve vínech jsou: kyseliny galová, protokatechuová a p-kumarová, dále pak látky katechin, epikatechin a resveratrol. Antioxidační aktivita vzorků vín byla stanovena pomocí metod ABTS, DPPH, FRAP a také jako celkovýobsah fenolických látek pomocí činidla dle Folin-Ciocalteua. Výsledky analýz prokázaly vyšší obsah polyfenolických látek v červených vínech než v bílých.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    108

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    "S246"-"S250"

  • UT code for WoS article

    000350417000011

  • EID of the result in the Scopus database