All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Monitoring of hydrogen formativ during the fermentation of different media with Clostridium butyricum E16A.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F11%3APU95560" target="_blank" >RIV/00216305:26310/11:PU95560 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/16193296:_____/11:MJVODA11 RIV/26722861:_____/11:JVODIK11

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sledování tvorby vodíku při fermentaci různých médií kmenem Clostridium butyricum E16A

  • Original language description

    Byla sledována produkce vodíku kmenem Clostridium tyrobutyricum E16A v laboratorním fermentoru LABFORS 4 při použití médií o různém složení. Byla sledována produkce vodíku v mediu s glukosou a laktosou a ve dvou typech syrovátky ? obnovené sušené syrovátce a syrovátce z pokusných výrob sýrů eidamského typu. Procento vodíku v plynech odcházejících z fermentoru nebylo ovlivněno zdrojem cukrů ve fermentovaném médiu a bylo statisticky významně vyšší při pH 5,6 než při pH 6,9.

  • Czech name

    Sledování tvorby vodíku při fermentaci různých médií kmenem Clostridium butyricum E16A

  • Czech description

    Byla sledována produkce vodíku kmenem Clostridium tyrobutyricum E16A v laboratorním fermentoru LABFORS 4 při použití médií o různém složení. Byla sledována produkce vodíku v mediu s glukosou a laktosou a ve dvou typech syrovátky ? obnovené sušené syrovátce a syrovátce z pokusných výrob sýrů eidamského typu. Procento vodíku v plynech odcházejících z fermentoru nebylo ovlivněno zdrojem cukrů ve fermentovaném médiu a bylo statisticky významně vyšší při pH 5,6 než při pH 6,9.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B08070" target="_blank" >2B08070: Development of new modern biotechnological process for more effective utilization of waste water from dairy industry as material source for hydrogen production.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    126

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    "XXI"-"XXIV"

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database