Elimination of acrylamide in diabetic biscuits by application of enzyme L-asparaginase
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F12%3APU102302" target="_blank" >RIV/00216305:26310/12:PU102302 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Eliminace akrylamidu v sušenkách s fruktózou aplikací enzymu L-asparaginázy
Original language description
Cílem této studie bylo snížit obsah akrylamidu v sušenkách pod deklarovanou indikativní hodnotu (500 ug/kg) použitím komerčně dostupného enzymu L-asparagináza a nalézt optimální podmínky jeho aplikace z hlediska koncentrace a vhodné výrobní fáze pro jehoaplikaci. Zároveň byl sledován i vliv přidaného enzymu na vzhled, barvu a texturní vlastnosti sušenek.
Czech name
Eliminace akrylamidu v sušenkách s fruktózou aplikací enzymu L-asparaginázy
Czech description
Cílem této studie bylo snížit obsah akrylamidu v sušenkách pod deklarovanou indikativní hodnotu (500 ug/kg) použitím komerčně dostupného enzymu L-asparagináza a nalézt optimální podmínky jeho aplikace z hlediska koncentrace a vhodné výrobní fáze pro jehoaplikaci. Zároveň byl sledován i vliv přidaného enzymu na vzhled, barvu a texturní vlastnosti sušenek.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XLII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin - Sborník příspěvků
ISBN
978-80-7080-839-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
93-96
Publisher name
Neuveden
Place of publication
Neuveden
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 21, 2012
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—