The antioxidant activity of selected species of red and white currants
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F15%3APU118800" target="_blank" >RIV/00216305:26310/15:PU118800 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Antioxidační aktivita vybraných odrůd červených a bílých rybízů
Original language description
Cílem této práce bylo stanovení celkové antioxidační aktivity vybraných odrůd červených a bílých rybízů a vzájemné porovnání dosažených výsledků. Celková antioxidační aktivita vybraných druhů ovoce byla změřena spektrofotometrickými metodami za využití volných radikálů ABTS + a DPPH a byla vyjádřena jako ekvivalent látky Trolox. Celkem bylo proměřeno 12 odrůd červených rybízu a 6 odrůd bílých rybízu. Nejvyšší hodnoty celkové antioxidační aktivity vykazovaly odrůdy červených rybízů ?Rovada?, ?Jesan?, ?Junifer? a ?Tatran? a bílých rybízů ?Orion? a ?Olin?
Czech name
Antioxidační aktivita vybraných odrůd červených a bílých rybízů
Czech description
Cílem této práce bylo stanovení celkové antioxidační aktivity vybraných odrůd červených a bílých rybízů a vzájemné porovnání dosažených výsledků. Celková antioxidační aktivita vybraných druhů ovoce byla změřena spektrofotometrickými metodami za využití volných radikálů ABTS + a DPPH a byla vyjádřena jako ekvivalent látky Trolox. Celkem bylo proměřeno 12 odrůd červených rybízu a 6 odrůd bílých rybízu. Nejvyšší hodnoty celkové antioxidační aktivity vykazovaly odrůdy červených rybízů ?Rovada?, ?Jesan?, ?Junifer? a ?Tatran? a bílých rybízů ?Orion? a ?Olin?
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111A141" target="_blank" >QI111A141: Investigation of new technologies in growing gooseberries and currants with focus on quality and use of fruits.</a><br>
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Vědecké práce ovocnářské. Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy s.r.o. GC GE
ISSN
0231-6900
e-ISSN
—
Volume of the periodical
Neuveden
Issue of the periodical within the volume
24
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
37-42
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—