The antioxidant activity of selected species of red and white currant
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F15%3A%230000616" target="_blank" >RIV/25271121:_____/15:#0000616 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Antioxidační aktivita vybraných odrůd červeného a bílého rybízu
Original language description
Cílem této práce bylo stanovení celkové antioxidační aktivity vybraných odrůd červeného a bílého rybízu a vzájemné porovnání dosažených výsledků. Celková antioxidační aktivita vybraných druhů ovoce byla změřena spektrofotometrickými metodami za využití volných radikálů ABTS.+ a DPPH a byla vyjádřena jako ekvivalent látky Trolox. Celkem bylo proměřeno 12 odrůd červeného rybízu a 6 odrůd bílého rybízu. Nejvyšší hodnoty celkové antioxidační aktivity vykazovaly odrůdy červeného rybízu Rovada, Jesan, Junifer a Tatran a bílého rybízu Orion a Olin.
Czech name
Antioxidační aktivita vybraných odrůd červeného a bílého rybízu
Czech description
Cílem této práce bylo stanovení celkové antioxidační aktivity vybraných odrůd červeného a bílého rybízu a vzájemné porovnání dosažených výsledků. Celková antioxidační aktivita vybraných druhů ovoce byla změřena spektrofotometrickými metodami za využití volných radikálů ABTS.+ a DPPH a byla vyjádřena jako ekvivalent látky Trolox. Celkem bylo proměřeno 12 odrůd červeného rybízu a 6 odrůd bílého rybízu. Nejvyšší hodnoty celkové antioxidační aktivity vykazovaly odrůdy červeného rybízu Rovada, Jesan, Junifer a Tatran a bílého rybízu Orion a Olin.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111A141" target="_blank" >QI111A141: Investigation of new technologies in growing gooseberries and currants with focus on quality and use of fruits.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Vědecké práce ovocnářské
ISSN
0231-6900
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
24
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
37-42
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—