All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The assessment of antioxidant activity of hops, hop products and beer

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F10%3A%230000245" target="_blank" >RIV/14864347:_____/10:#0000245 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60193697:_____/10:#0000545

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení antioxidační aktivity chmele, chmelových výrobků a piva

  • Original language description

    Metodika stanovení antioxidační aktivity chmele, chmelových výrobků i piva je uceleným postupem pro hodnocení antioxidačních vlastností od čerstvě sklizeného chmele po pivo. Je nástrojem pro zjišťování hodnoty a změn této veličiny v průběhu zpracování askladování chmele a stejně tak i stanovení vlivu chmele při jeho zpracování v pivovaru na senzorickou stabilitu piva. V metodice je podrobně popsána vypracovaná optimální metoda stanovení antioxidační aktivity. Stanovení je možno provádět s přístrojovýmvybavením běžným v laboratořích chmelařských a pivovarských podniků. Jsou uvedeny hodnoty antioxidační aktivity pro české odrůdy chmele a významné zahraniční odrůdy používané českými pivovary. Jsou uvedeny příklady pivovarské aplikace a ovlivnění antioxidační aktivity piva různými odrůdami chmele. Transfer metodiky do praxe je zajištěn smlouvami o využití metodiky uzavřenými se Svazem pěstitelů chmele ČR a Českým svazem pivovarů a sladoven.

  • Czech name

    Stanovení antioxidační aktivity chmele, chmelových výrobků a piva

  • Czech description

    Metodika stanovení antioxidační aktivity chmele, chmelových výrobků i piva je uceleným postupem pro hodnocení antioxidačních vlastností od čerstvě sklizeného chmele po pivo. Je nástrojem pro zjišťování hodnoty a změn této veličiny v průběhu zpracování askladování chmele a stejně tak i stanovení vlivu chmele při jeho zpracování v pivovaru na senzorickou stabilitu piva. V metodice je podrobně popsána vypracovaná optimální metoda stanovení antioxidační aktivity. Stanovení je možno provádět s přístrojovýmvybavením běžným v laboratořích chmelařských a pivovarských podniků. Jsou uvedeny hodnoty antioxidační aktivity pro české odrůdy chmele a významné zahraniční odrůdy používané českými pivovary. Jsou uvedeny příklady pivovarské aplikace a ovlivnění antioxidační aktivity piva různými odrůdami chmele. Transfer metodiky do praxe je zajištěn smlouvami o využití metodiky uzavřenými se Svazem pěstitelů chmele ČR a Českým svazem pivovarů a sladoven.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1B44061" target="_blank" >1B44061: Application of modern methods of antioxidant activity determination to assessement of hop quality and sensorial stability of beer.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    ISBN 978-80-86576-40-4

  • Regulation ID

  • Technical parameters

    Metodika pro hodnocení antioxidačních vlastností chmele a piva č.j. 553404/2008-3020, Osvědčení o uznání uplatněné certifikované metodiky č.j. 12288/2010-17220. MZE ČR, odbor rostlinných komodit.

  • Economical parameters

    Metodika bude využita při šlechtení, zpracování, obchodu s českým chmelem a mezioperační kontrolu v pivovaru. V konečném důsledku využití přinese vyšší kvalitu českého chmele a piva. Deklarace antioxidační aktivity výrobku je marketingovým nástrojem.

  • Certification body designation

    Odbor rostlinných komodit MZE, Těšnov 17, 117 08 Praha 1

  • Date of certification

  • Method of use