Testing of Czech hop varieties in beer
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F20%3AN0000094" target="_blank" >RIV/14864347:_____/20:N0000094 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Testování českých odrůd chmele v pivu
Original language description
Nové odrůdy chmele byly hodnoceny v rámci pivovarských zkoušek. Ve stylu ležáku byly srovnávány jemné aromatické chmelové odrůdy Saaz Comfort, Saaz Shine, Saaz Late a Saaz. Nejlepší hodnocení z hlediska celkové oblíbenosti je Saaz Comfort, který má s 95% pravděpodobností jiné hodnocení než Saaz Shine. Saaz Comfort má výrazně jiné hodnocení z hlediska hořkosti než Saaz Late a Saaz Shine. Výsledky ukazují, že jemně aromatické odrůdy chmele mají různé vlastnosti a vzájemně si tak nekonkurují. Ve stylu ležáku byly porovnány odrůdy Kazbek a Cascade. Degustátoři nezjistili významný rozdíl mezi odrůdami. Odrůda Gaia má výrazně lepší hodnocení v ležáku než ve stylu piva ALE. Nejlepší hodnocení má odrůda Gaia v ležáku se suchým chmelem v charakteru vůně a hořkosti.
Czech name
Testování českých odrůd chmele v pivu
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Kvasný
ISSN
2571-3868
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
2-7
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—