All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Selection of suitable sample matrix for determination of microbial parameters using instrumental methods

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F10%3AMJINST10" target="_blank" >RIV/16193296:_____/10:MJINST10 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2010/118_s._12-15.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2010/118_s._12-15.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Výběr vhodné matrice vzorku pro stanovení mikrobiologických parametrů instrumentálními metodami

  • Original language description

    Vzorky pro kontrolu přístrojů, kterými jsou sledovány mikrobiologické parametry v syrovém mléce, jsou skladovány při teplotě -40 °C. Při takové teplotě dochází k poklesu mikroorganismů, které jsou pak pod mezí detekce při stanovení klasickou plotnovou metodou, ale detekovatelné instrumentálními metodami, které jsou založeny na principu měření fluoro-opto-elektronického počítání obarvených nukleových kyselin v buňkách živých i odumřelých. Práce byla jednak zaměřena na výběr vhodného kmene a zároveň na výběr vhodného kryoprotekčního média pro vzorky sloužící na kontrolu přístrojů, aby bylo zamezeno získání rozdílných výsledků při použití klasických a instrumentálních metod.

  • Czech name

    Výběr vhodné matrice vzorku pro stanovení mikrobiologických parametrů instrumentálními metodami

  • Czech description

    Vzorky pro kontrolu přístrojů, kterými jsou sledovány mikrobiologické parametry v syrovém mléce, jsou skladovány při teplotě -40 °C. Při takové teplotě dochází k poklesu mikroorganismů, které jsou pak pod mezí detekce při stanovení klasickou plotnovou metodou, ale detekovatelné instrumentálními metodami, které jsou založeny na principu měření fluoro-opto-elektronického počítání obarvených nukleových kyselin v buňkách živých i odumřelých. Práce byla jednak zaměřena na výběr vhodného kmene a zároveň na výběr vhodného kryoprotekčního média pro vzorky sloužící na kontrolu přístrojů, aby bylo zamezeno získání rozdílných výsledků při použití klasických a instrumentálních metod.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B08072" target="_blank" >2B08072: New procedures of testing system in raw milk and milk products during technological treatment stages by the manufacturing and finishing process</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2010

  • Issue of the periodical within the volume

    118

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    12-15

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database