All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sensory evaluation of pear cultivar ´Lucasova´ stored with apples in ULO atmosphere

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F11%3A%230000164" target="_blank" >RIV/25271121:_____/11:#0000164 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.cabdirect.org/abstracts/20123084670.html" target="_blank" >http://www.cabdirect.org/abstracts/20123084670.html</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Senzorické hodnocení plodů odrůdy ´Lucasova´ skladovaných společně s jablky v ULO atmosféře

  • Original language description

    Plody odrůdy ´Lucasova´ spolu s jablky odrůd ´Šampion´, ´Jarka´, ´Golden Delicious´ a ´Gloster´ byly skladovány v šesti odlišných podmínkách ULO (ultra low oxygen) atmosfér. Skladovací teplota byla udržována v rozmezí 1 až 1,5 ?C. Senzorické hodnocení bylo provedeno šestkrát (dvě hodnocení v únoru, dubnu a červnu). Znaky vůně, textura dužniny, pevnost dužniny, šťavnatost, kyselost, aroma a celková chuť byly hodnoceny na základě devítibodových deskriptorů. Nejvíce bodů při senzorickém hodnocení získaly plody skladované v atmosférách s koncentrací 2 % O2 a 1% CO2 respektive 1 % O2 a 2 % CO2. Snížení obsahu plynů pod 1 % nepřineslo lepší výsledky senzorického hodnocení plodů. U sledovaných koncentrací plynů vykazovaly plody odrůd jablek standardní kvalitusenzorického hodnocení jako při samostatném skladování v ULO.

  • Czech name

    Senzorické hodnocení plodů odrůdy ´Lucasova´ skladovaných společně s jablky v ULO atmosféře

  • Czech description

    Plody odrůdy ´Lucasova´ spolu s jablky odrůd ´Šampion´, ´Jarka´, ´Golden Delicious´ a ´Gloster´ byly skladovány v šesti odlišných podmínkách ULO (ultra low oxygen) atmosfér. Skladovací teplota byla udržována v rozmezí 1 až 1,5 ?C. Senzorické hodnocení bylo provedeno šestkrát (dvě hodnocení v únoru, dubnu a červnu). Znaky vůně, textura dužniny, pevnost dužniny, šťavnatost, kyselost, aroma a celková chuť byly hodnoceny na základě devítibodových deskriptorů. Nejvíce bodů při senzorickém hodnocení získaly plody skladované v atmosférách s koncentrací 2 % O2 a 1% CO2 respektive 1 % O2 a 2 % CO2. Snížení obsahu plynů pod 1 % nepřineslo lepší výsledky senzorického hodnocení plodů. U sledovaných koncentrací plynů vykazovaly plody odrůd jablek standardní kvalitusenzorického hodnocení jako při samostatném skladování v ULO.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Vědecké práce ovocnářské

  • ISSN

    0231-6900

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    22

  • Issue of the periodical within the volume

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    29-33

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database