All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Results of evaluation long-term storage of fruits of selected plum cultivars in ULO atmosphere with using SmartFresh (1-MCP) technology

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F13%3A%230000443" target="_blank" >RIV/25271121:_____/13:#0000443 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Výsledky hodnocení dlouhodobého skladování plodů slivoní v ULO atmosféře s použitím technologie SmartFresh (1-MCP)

  • Original language description

    Plody pěti odrůd slivoní byly ve dvou pokusných variantách dlouhodobě skladovány v ULO atmosféře s koncentrací plynů 2 % O2 a 1 % CO2 při teplotě 1,5 °C. Vlastní pokusná varianta (SF) plodů byla před skladováním ošetřena 24 hodinovou aplikací přípravku SmartFresh 1-MCP (1-methylcyklopropen) v difuzoru, který u nich inhibuje produkci etylenu. Kontrolní varianta (K) byla bez tohoto ošetření. V průběhu skladování byly v týdenních intervalech hodnoceny kvalitativní charakteristiky plodů. Nejkratší dobu skladovatelnosti (4 týdny) měly plody odrůdy ´Hanita´, které se sklízely již 17. srpna. Ostatní odrůdy měly skladovatelnost více než dvojnásobnou. Plody ošetřené SmartFresh měly významně vyšší obsah refraktometrické sušiny a nižší výskyt vnitřního rozpadu dužniny. Tento jeho vliv byl nejvyšší u odrůd ´Tophit´ a ´President´. Aplikace přípravku prodloužila dobu skladovatelnosti plodů (oproti kontrole) u odrůdy ´Hanita´ o 3 týdny. U odrůd ´Haganta´ a ´Tophit´ byla jejich skladovatelnost prodlou

  • Czech name

    Výsledky hodnocení dlouhodobého skladování plodů slivoní v ULO atmosféře s použitím technologie SmartFresh (1-MCP)

  • Czech description

    Plody pěti odrůd slivoní byly ve dvou pokusných variantách dlouhodobě skladovány v ULO atmosféře s koncentrací plynů 2 % O2 a 1 % CO2 při teplotě 1,5 °C. Vlastní pokusná varianta (SF) plodů byla před skladováním ošetřena 24 hodinovou aplikací přípravku SmartFresh 1-MCP (1-methylcyklopropen) v difuzoru, který u nich inhibuje produkci etylenu. Kontrolní varianta (K) byla bez tohoto ošetření. V průběhu skladování byly v týdenních intervalech hodnoceny kvalitativní charakteristiky plodů. Nejkratší dobu skladovatelnosti (4 týdny) měly plody odrůdy ´Hanita´, které se sklízely již 17. srpna. Ostatní odrůdy měly skladovatelnost více než dvojnásobnou. Plody ošetřené SmartFresh měly významně vyšší obsah refraktometrické sušiny a nižší výskyt vnitřního rozpadu dužniny. Tento jeho vliv byl nejvyšší u odrůd ´Tophit´ a ´President´. Aplikace přípravku prodloužila dobu skladovatelnosti plodů (oproti kontrole) u odrůdy ´Hanita´ o 3 týdny. U odrůd ´Haganta´ a ´Tophit´ byla jejich skladovatelnost prodlou

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QH81235" target="_blank" >QH81235: Chosen problems in growing systems of plums extended by storing of fruits.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Vědecké práce ovocnářské

  • ISSN

    0231-6900

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    23

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    12

  • Pages from-to

    121-132

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database