All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Methodology of storage modes for different types of stone fruit

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F15%3A%230000695" target="_blank" >RIV/25271121:_____/15:#0000695 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Metodika skladovacích režimů pro jednotlivé druhy peckovin

  • Original language description

    Tato publikace je určena především organizacím skladujícím ovoce a dále pěstitelům, kteří pěstují toto ovoce pro tržní účely a již využívají moderní technologie skladování. Metodika je zaměřena na výběr odrůd i jejich vhodnost pro dlouhodobé skladování plodů. Získané poznatky o skladování peckovin přispějí k prodloužení doby skladování a zachování vysoké kvality plodů. Uvedeny jsou rovněž postupy určování sklizňové zralosti jednotlivých druhů, také byl sledován vliv posklizňového ošetření přípravkem SmartFresh u vybraných odrůd v různých režimech skladování. Konkrétní moderní postupy skladování individuálně uplatnitelné u vybraných odrůd jsou v této metodice přesněji popsány.

  • Czech name

    Metodika skladovacích režimů pro jednotlivé druhy peckovin

  • Czech description

    Tato publikace je určena především organizacím skladujícím ovoce a dále pěstitelům, kteří pěstují toto ovoce pro tržní účely a již využívají moderní technologie skladování. Metodika je zaměřena na výběr odrůd i jejich vhodnost pro dlouhodobé skladování plodů. Získané poznatky o skladování peckovin přispějí k prodloužení doby skladování a zachování vysoké kvality plodů. Uvedeny jsou rovněž postupy určování sklizňové zralosti jednotlivých druhů, také byl sledován vliv posklizňového ošetření přípravkem SmartFresh u vybraných odrůd v různých režimech skladování. Konkrétní moderní postupy skladování individuálně uplatnitelné u vybraných odrůd jsou v této metodice přesněji popsány.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    ISBN 978-80-87030-37-0

  • Regulation ID

    A - uplatněná certifikovaná metodika: UKZUZ 128994/2015

  • Technical parameters

    Osvědčení pod č.j. UKZUZ 128994/2015 o uznání uplatněné certifikované metodiky vydal Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Brno. Smlouva o využití výsledku uživatelem byla uzavřena s Ovocnářskou unií ČR, Holovousy 1, 50801 Hořice, IČ: 44477325, dne 14.10.2015, zastoupenou Ing. Martinem Ludvíkem, předsedou.

  • Economical parameters

    Hlavním přínosem využití metodiky je zvýšení skladování peckovin. Předpokládáme přínosy u skladování slivoní, kde vycházíme z průměrné sklizně slivoní v produkčních ovocných sadech. V letech 2011-2014 byla průměrná sklizeň 5 457 t a současná průměrná realizační cena 10,0 Kč za kg. Skladováním dojde minimálně k 20 % nárůstu ceny produktu na 12,0 Kč. Při dlouhodobém naskladnění 10 % produkce slivoní (545 t x 12,0 Kč = 6,5 mil. Kč) tj. roční přínos 6,5 mil. Kč. Při uplatnění této metodiky očekáváme zájem skladovatelů a lze odhadnout během pětiletého období realizace celkový přínos 32,7 mil. Kč.

  • Certification body designation

    Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Hroznová 2, 656 06 Brno

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů