All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Traditional tasting of winter cultivars and new breeding of apples 2023

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F23%3AN0000110" target="_blank" >RIV/25271121:_____/23:N0000110 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.vsuo.cz/cs/aktuality/seznam-aktualit/zimni-degustace-jablek-2023" target="_blank" >https://www.vsuo.cz/cs/aktuality/seznam-aktualit/zimni-degustace-jablek-2023</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Tradiční degustace zimních odrůd a novošlechtění jablek 2023

  • Original language description

    Tradiční degustace jablek se uskutečnila na VŠÚO Holovousy dne 26. ledna 2023. Organoleptického hodnocení se zúčastnilo 54 hodnotitelů z řad ovocnářů, zahrádkářů, šlechtitelů, zástupců ÚKZÚZ, zaměstnanců VŠÚO i studentů střední odborné školy. V rámci degustace bylo hodnoceno 40 vzorků vybraných odrůd a novošlechtění jablek, které pocházely z genofondů a šlechtitelských programů VŠÚO Holovousy i od soukromých šlechtitelů. Většina hodnocených vzorků byla skladována v běžné chladírně při teplotě + 2°C, ale zařazeno bylo také několik vzorků skladovaných v podmínkách ULO. Vzorky byly hodnoceny z hlediska vůně, slupky, konzistence dužniny, šťavnatosti, celkové chuti a vzhledu. Zjišťovány byly také rozdíly v hodnocení dle věkových kategorií účastníků. Nejlépe bylo hodnoceno novovošlechtění HL 1282 z VŠÚO Holovousy a odrůda Jonaprince, dále novošlechtění 336/6 Vanessa a klubová odrůda Kanzi.

  • Czech name

    Tradiční degustace zimních odrůd a novošlechtění jablek 2023

  • Czech description

Classification

  • Type

    W - Workshop organization

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Event location

    VŠUO Holovousy

  • Event country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Event starting date

  • Event ending date

  • Total number of attendees

    54

  • Foreign attendee count

  • Type of event by attendee nationality

    CST - Celostátní akce