Effect of growing intensity and crop year on breadmaking parameters in selected bread wheat cultivars
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F06%3A%230000316" target="_blank" >RIV/25328859:_____/06:#0000316 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv intenzity a ročníku pěstování na technologické parametry vybraných odrůd potravinářské pšenice
Original language description
Komplexní rozbor 10 odrůd ozimé pšenice z šlechtitelského pokusu pěstovaných ve třech odlišných intenzitách pěstování v létech 2004 a 2005 zahrnuje znaky hodnotící mlynářské charakteristiky zrna, pekařské znaky mouky a vlastnosti těsta a pečiva. Intenzita pěstování ovlivňuje výnos a jakostní parametry zrna, zejména obsah N-látek. Vliv na technologickou kvalitu je diferencovaný podle genové specifikace odrůdy. Pro pšenice s nízkou pekařskou jakostí se vlivem zvýšené intenzity hnojení zlepšují tyto charakteristiky a lze předpokládat standardní užití v pekárnách. Technologickou jakost také ovlivňují klimatické podmínky daného roku pěstování, změny pro jednotlivé odrůdy jsou diferencované.
Czech name
Vliv intenzity a ročníku pěstování na technologické parametry vybraných odrůd potravinářské pšenice
Czech description
Komplexní rozbor 10 odrůd ozimé pšenice z šlechtitelského pokusu pěstovaných ve třech odlišných intenzitách pěstování v létech 2004 a 2005 zahrnuje znaky hodnotící mlynářské charakteristiky zrna, pekařské znaky mouky a vlastnosti těsta a pečiva. Intenzita pěstování ovlivňuje výnos a jakostní parametry zrna, zejména obsah N-látek. Vliv na technologickou kvalitu je diferencovaný podle genové specifikace odrůdy. Pro pšenice s nízkou pekařskou jakostí se vlivem zvýšené intenzity hnojení zlepšují tyto charakteristiky a lze předpokládat standardní užití v pekárnách. Technologickou jakost také ovlivňují klimatické podmínky daného roku pěstování, změny pro jednotlivé odrůdy jsou diferencované.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QG50041" target="_blank" >QG50041: Quality and safety factors and their relationship with cereal quality parameters</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Obilnářské listy
ISSN
1212-138X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
14
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
56-59
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—