Wheat quality assessed in terms of wheat variety, crop year and planting intensity effects.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019068" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019068 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/25328859:_____/07:#0000254 RIV/25328859:_____/07:#0000628
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení vlivu odrůdy, režimu a ročníku pěstování na jakost pšenice
Original language description
Deset odrůd potravinářské pšenice, pěstovaných v letech 2004-2006, byl statisticky hodnoceno z pohledu vlivu odrůdy, ročníku a intenzity pěstování. Kvalita pšenice byla posouzena jak z mlynářského, tak pekařského hlediska celkem 40 znaky. Byl prokázán vliv ročníku sklizně a režimu pěstování na výnos zrna. Kvalita odrůd zařazených do tříd E a A byla uspokojivá pro standardní mlýnsko-pekárenské zpracování při běžné a zvýšené intenzitě pěstování, kvalita odrůd klasifikovaných jako C se při nejvyšším režimuošetřování a hnojení na tuto úroveň přiblížila. Rozdíly v mlynářské jakosti byly nejprůkazněji popsány hmotností tisíce zrn a tvrdostí zrna, pekařskou kvalitu nejlépe reprezentovaly znaky Zelenyho test, obsah bílkovin, alveografická energie a vaznost mouky.
Czech name
Hodnocení vlivu odrůdy, režimu a ročníku pěstování na jakost pšenice
Czech description
Deset odrůd potravinářské pšenice, pěstovaných v letech 2004-2006, byl statisticky hodnoceno z pohledu vlivu odrůdy, ročníku a intenzity pěstování. Kvalita pšenice byla posouzena jak z mlynářského, tak pekařského hlediska celkem 40 znaky. Byl prokázán vliv ročníku sklizně a režimu pěstování na výnos zrna. Kvalita odrůd zařazených do tříd E a A byla uspokojivá pro standardní mlýnsko-pekárenské zpracování při běžné a zvýšené intenzitě pěstování, kvalita odrůd klasifikovaných jako C se při nejvyšším režimuošetřování a hnojení na tuto úroveň přiblížila. Rozdíly v mlynářské jakosti byly nejprůkazněji popsány hmotností tisíce zrn a tvrdostí zrna, pekařskou kvalitu nejlépe reprezentovaly znaky Zelenyho test, obsah bílkovin, alveografická energie a vaznost mouky.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Obilnářské Listy
ISSN
1212-138X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
1-7
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—