All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Changes in the chemical composition of barley grain milling fractions, stored under different temperature conditions

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F10%3A%230000548" target="_blank" >RIV/25328859:_____/10:#0000548 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Změny v chemickém složení mlecích frakcí ječného zrna v průběhu skladování při rozdílných teplotních podmínkách

  • Original language description

    Obsah ţivin (beta-glukany=BG, škrob=S, N-látky=NL, esenciální aminokyseliny=EAK) a minerálních látek (P, K, Ca, Mg a popel) v mlecích frakcích (omelky=O, otruby šrotové=OS, otruby vymílací=OV, mouka vymílací=MV a mouka šrotová=MS) zrna nové šlechtitelskélinie bezpluchého ječmene jarního KM 2283 byl sledován v průběhu skladování po dobu 5 měsíců při rozdílných teplotních podmínkách (laboratoř, t=20-26°C; chladnička, t=8-10°C). Obsah sledovaných ţivin i minerálních makroprvků byl významně odlišný v jednotlivých mlecích frakcích. Rozdílná teplota prostředí měla slabý vliv na změny obsahu sledovaných látek, zatímco doba skladování významně ovlivnila obsah NL, podíl EAK v NL a dále obsah P, Ca, Mg a popela. Pro obsah BG, NL, K a popela byla rovněţ významnáinterakce délky skladování s typem mlecí frakce.

  • Czech name

    Změny v chemickém složení mlecích frakcí ječného zrna v průběhu skladování při rozdílných teplotních podmínkách

  • Czech description

    Obsah ţivin (beta-glukany=BG, škrob=S, N-látky=NL, esenciální aminokyseliny=EAK) a minerálních látek (P, K, Ca, Mg a popel) v mlecích frakcích (omelky=O, otruby šrotové=OS, otruby vymílací=OV, mouka vymílací=MV a mouka šrotová=MS) zrna nové šlechtitelskélinie bezpluchého ječmene jarního KM 2283 byl sledován v průběhu skladování po dobu 5 měsíců při rozdílných teplotních podmínkách (laboratoř, t=20-26°C; chladnička, t=8-10°C). Obsah sledovaných ţivin i minerálních makroprvků byl významně odlišný v jednotlivých mlecích frakcích. Rozdílná teplota prostředí měla slabý vliv na změny obsahu sledovaných látek, zatímco doba skladování významně ovlivnila obsah NL, podíl EAK v NL a dále obsah P, Ca, Mg a popela. Pro obsah BG, NL, K a popela byla rovněţ významnáinterakce délky skladování s typem mlecí frakce.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    58

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database