All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Besatz in food wheat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F12%3A%230000675" target="_blank" >RIV/25328859:_____/12:#0000675 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vukrom.cz/obilnarske-listy/obsah-vydanych-cisel-1/1-2012/primesi_a_necistoty_v_potravin_psenici" target="_blank" >http://www.vukrom.cz/obilnarske-listy/obsah-vydanych-cisel-1/1-2012/primesi_a_necistoty_v_potravin_psenici</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Příměsi a nečistoty v potravinářské pšenici

  • Original language description

    V letech 2005 až 2011 byl sledován obsah příměsí a nečistot v rámci hodnocení sklizňové kvality potravinářské pšenice na základě rozborů 6769 vzorků z výrobních oblastí celé České republiky. Každoročně bylo analyzováno cca 1000 vzorků pšenice přímo od kombajnu, tj. vzorků, které nebyly žádným způsobem přečištěny. Výsledky byly vyhodnoceny podle požadavků normy ČSN 46 1100-2 Obiloviny potravinářské ? Část 2: Pšenice potravinářská. Nejvyšší průměrná hodnota celkového obsahu příměsí a nečistot byla zjištěna v roce 2006, kdy činila 8,5 % a byla vyšší, než je požadavek normy (6 %). Tento vysoký celkový obsah příměsí a nečistot byl způsoben vysokým podílem porostlých zrn. V ostatních letech vždy průměrná hodnota celkového obsahu příměsí a nečistot požadaveknormy splnila. Dalšími problematickými parametry byly v některých letech obsah zlomků a obsah nečistot. Tyto parametry lze však přečištěním pšenice upravit.

  • Czech name

    Příměsi a nečistoty v potravinářské pšenici

  • Czech description

    V letech 2005 až 2011 byl sledován obsah příměsí a nečistot v rámci hodnocení sklizňové kvality potravinářské pšenice na základě rozborů 6769 vzorků z výrobních oblastí celé České republiky. Každoročně bylo analyzováno cca 1000 vzorků pšenice přímo od kombajnu, tj. vzorků, které nebyly žádným způsobem přečištěny. Výsledky byly vyhodnoceny podle požadavků normy ČSN 46 1100-2 Obiloviny potravinářské ? Část 2: Pšenice potravinářská. Nejvyšší průměrná hodnota celkového obsahu příměsí a nečistot byla zjištěna v roce 2006, kdy činila 8,5 % a byla vyšší, než je požadavek normy (6 %). Tento vysoký celkový obsah příměsí a nečistot byl způsoben vysokým podílem porostlých zrn. V ostatních letech vždy průměrná hodnota celkového obsahu příměsí a nečistot požadaveknormy splnila. Dalšími problematickými parametry byly v některých letech obsah zlomků a obsah nečistot. Tyto parametry lze však přečištěním pšenice upravit.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QG50041" target="_blank" >QG50041: Quality and safety factors and their relationship with cereal quality parameters</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Obilnářské listy

  • ISSN

    1212-138X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    20

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    29-31

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database